ZANIMLJIVO

HOLAND BEZ JEDNOG RITUALA NE MOŽE: Ovo je ZAHTEVAO kad je birao kuću u Mančesteru

Autor Marina Periškić

Erling Holand ističe da je tajna njegovog uspeha odlazak u saunu i da bez tog rituala ne bi mogao da zamisli u kom pravcu bi išla njegova profesionalna karijera.

Izvor: Profimedia

Erling Holand ima neobičan ritual bez kojeg ne može da živi, a to je ni manje ni više nego odlazak u saunu. Norvežanin tvrdi da mu upravo vrela para pomaže da ostane u formi, kao i da je to jedan od osnovnih razloga zbog koji nema problema sa povredama često. Prošlogodišnji osvajač "Zlatne lopte" pokušava da prenese ovu naviku i na svoje prijatelje iz kluba, pa ih veoma često poziva da se pridruže ovom običaju koji je popularan u zemlji iz koje dolazi.

Fudbaler Sitija je u nekoliko intervjua istakao da je pri odabiru kuće u Mančesteru vodio računa da se u sklopu njegovog novog doma nalazi sauna, jer mu je to veoma važan detalj. Holand smatra da je upravo taj ritual zadužan za dobru fizičku kondiciju i da zbog toga nije sklon povredama. Napadač je u prošloj sezoni u Mančester sitiju samo pet utakmica upisao odsustvo zbog povreda.

Još jedna prednost vrele pare koju Holand navodi jeste da nema problem sa nesanicom. Pre spavanja Holand se opušta u sauni zato što mu pomaže da ima bolji san, što utiče i na njegov odmor, kao i na brži oporavak od napornih treninga. Tim Pepa Gvardiole u narednom kolu igra protiv Brajtona kod kuće, a Holand je od početka sezone upisao osam golova i isto toliko asistencija za "plavce".

BONUS VIDEO: