NESTVARNO

BIO JE BOLJI OD RONALDA, PA GA GLEDAO IZ ZATVORA! Za njega niste čuli, a sa Kristijanom je jeo u Meku: "Žalim, ali..."

Autor Marina Periškić

Bivši saigrač Kristijana Ronalda, jednog od najboljih fudbalera sveta, Fabio Paim otkrio je kako je u jednom momentu bio bolji igrač od Portugalca...

Izvor: Anadolia/Serhat Çağdaş

Kristijano Ronaldo je svoje prve fudbalske korake napravio u fudbaskoj akademiji u Sportingu, gde su se rađala i prva prijateljstva kroz sport. Danas, Portugalac je najplaćeniji fudbaler na svetu, a njegov bivši saigrač Fabio Paim krenuo je nekim drugim putem, ali se prisetio perioda kada se pričalo da je bolji od Ronalda.

Prva priča Paima vezana je za dane u Sportingu, kada su Ronaldo i on pored ljubavi prema fudbalu delili i poslednje ostatke u "Mekdonalsu". Nije siguran da li se Ronaldo njega uopšte seća, ali on portugalsku zvezdu nikada nije zaboravio. "Kada smo igrali za Sporting živeli smo na stadionu. Svako veče išli bismo po hamburgere koji su bili 'otpisani' u Meku jer ih niko nije hteo. To čak nije bila ni tajna, klub je to znao i puštao nas je. Drugačija su vremena bila", počeo je svoju ispovest Fabio Paim, nakon čega se osvrnuo kako je tačno krenulo prijateljstvo sa Kristijanom.

"Upoznao sam Ronalda kada sam imao osam godina. Tek sam došao u klub i odmah smo zajedno išli na turnir u Madeiru. Bilo je jako lepo, uživali smo. Njega pamtim kao igrača koji je hteo da bude najbolji na svetu, a predanost koju je imao dovela ga je do uspeha koji ima danas. Nisam ni sanjao da će postići sve ovo u karijeri.

Ronaldo eksplodirao u Mančester junajtedu, čiji transfer je ostvaren 2003. godine. Paim se setio da je Ronaldo po dolasku u Englesku izgovorio ove reči: "Ako mislite da sam ja dobar, čekajte da vidite Fabia Paima". Navodno je ovo jedini fudbaler za kojeg je Portugalac rekao da je bolji od njega.

Iako su dugo igrali zajedno, za Fabio ne postoji bolji i posvećeniji fudbaler, a ni "Zlatne lopte" za njega ne predstavljaju realno stanje ko je najbolji fudbaler sveta, ali ističe da je bio uporan kao njegov saigrač, sigurno bi bio bolji. "Da sam nastavio da igram fudbal i da sam uložio jednak trud, bio isto toliko posvećen kao Ronaldo, definitivno bih bio bolji od njega. Svakako sam se po pitanju tehnike uvek isticao, bio sam poput Ronaldinja, ali kao što svi znamo - ne gleda se samo tehnika", zaključio je Fabio Paim.

Ostala je velika žal za propuštenom prilikom Ronaldovog bivšeg saigrača koji je zbog pogrešnik odluka jedno vreme bio i u zatvoru kada je optužen zbog sumnje da je prodavao drogu. I tada je Fabio iskoristio priliku i divio se Ronaldu iz zatvorske ćelije. "Naravno da žalim zbog nekih odluka koje sam doneo, ali poznavaući sebe ja ne bih mogao nikada da budem na Kristijanovom nivou. Iako je istina je da sam u jednom momentu bio bolji igrač - mislim da bi trebao da mi da jednu od svojih "Zlatnih lopti", rekao je Fabio i otkrio da više nemam nikakav kontakt sa Ronaldom.

BONUS VIDEO: