Poštovanje

SRBI VOLE PUTINA JER JE JAK VOĐA! Bivši trener Vojvodine objasnio Rusima: "Povezani smo istorijom!"

Autor Dušan Ninković

Fudbalski trener Radoslav Batak ispričao Rusima da Srbi poštuju Vladimira Putina.

Izvor: Shutterstock/MN Press

Dugugodišnji fudbaler Vojvodine, pa u dva navrata i trener novosadskog tima Radoslav Batak, u opširnom intervjuu za ruske medije govorio je o stanju u tamošnjem sportu, situaciji u kojoj su ruski sportisti bez međunarodnih takmičenja, ali i o ljubavi i poštovanju koje Srbi imaju prema Vladimiru Putinu. Nekadašnji reprezentativac Crne Gore istakao je da Srbi vole Putina jer je jak vođa koji može da promeni stvari!

Po rečima bivšeg defanzivca Dinama iz Moskve, predsednik Rusije tokom poslednjih 20 godina popravlja situaciju u tamošnjem sportu! To, ali i istorijska povezanost dva naroda dovoljni su da Srbi poštuju Putina.

"Da, ljudi u Srbiji imaju veoma pozitivan stav prema Putinu. Vole ga jer su Srbi oduvek poštovali jake vođe sa sopstvenim mišljenjem, koji su u stanju da promene nešto na bolje. Setimo se kako je to nekada bilo u Rusiji. Poslednjih 20 godina Putin podiže nivo sporta, infrastrukture i ostalog", rekao je u intervjuu doskorašnji trener Vojvodine.

Nekadašnji fudbaler Dinama iz Moskve govorio je i o povezanosti dva naroda - ruskog i srpskog. "Povezani smo kroz istoriju. Čitao sam knjigu o pukovniku Nikolaju Rajevskom, koji je napustio carsku porodicu i otišao da se bori za Srbiju, za braću hrišćane protiv Turaka. Znam da se u Ani Karenjinoj zvao Vronski. Tu je bio i Pjotr Vrangel, kozački general sa nadimkom 'crni baron'. On i ja smo rođeni istog dana - 15. avgusta, ali on je rođen 1878. Umro je 1928. u Briselu i sahranjen u Beogradu", naveo je Batak. 

Novinare ruskog portala zanimalo je i da Radoslav batak uporedi situaciju u kojoj se sada nalazi Rusija sa onom u kojoj je Jugoslavija bila pre tri decenije. Tada je nacionalni tim sprečen da nastupi na Evropskom prvenstvu, dok sada ruski fudbaleri ne mogu da predstavljaju svoju zemlju u međunarodnim takmičenjima, zbog rata koji gotovo dve godine bukti na istoku Ukrajine.

"Ovi slučajevi izgledaju veoma slično. Sport i politiku ne treba povezivati. Mislim da je odluka FIFA i UEFA nepravedna. Stranci nisu prestali da se sele u Rusiju i igraju fudbal. Gospodo, ako je Rusija otvorena za sve evropske građane, zašto joj onda ne dozvolite da igra?", rekao je Batak i dodao: "Sve se vuče skoro godinu i po dana i nadam se da će se ova sportska blokada što pre okončati. Ovo je neophodno za fudbal i sport. Ruskim klubovima su potrebni evropski kupovi."

BONUS VIDEO: