Fudbal

BIZARNO - OVA REPREZENTACIJA MORA DA IZGUBI DA BI OTIŠLA NA EURO: Ako pobede poslednji meč sve će uprskati!

Autor Nikola Lalović

Neverovatan razvoj događaja u grupi B!

Izvor: Profimedia

Uvođenje Lige nacija dalo je dodatnu šansu reprezentacijama, pogotovo onim manje uspešnim, da se kvalifikuju na velika takmičenja. Ipak, sada imamo i jednu prilično čudnu situaciju koja sigurno da utiče na regularnost kvalifikacija za Euro 2024. Jedan tim mora da izgubi naredni meč kako bi se plasirao na Euro!

U grupi B Francuska je pregazila sve rivale i ima 18 bodova iz šest utakmica, pa je dva kola pre kraja prošla dalje. Holandija i Grčka imju po 12 bodova i bore se za još jedno mesto koje vodi na prvenstvo, a Irska i Gibraltar nemaju više šanse da kroz kvalifikacije odu na EP.

Ipak Ircima se šansa otvara kroz Ligu nacija, ali da bi tu dobili priliku da igraju u baražu oni moraju da izgube svoj naredni meč! Grčka ima samo jedan meč do kraja kvalifikacija, Holanđani dva, a naredni sa Irskom. Ukoliko bi Irska pobedila i dala šansu Grčkoj da ode na Evropsko prvenstvo direktno onda bi kroz baraž Lige nacija šansu za odlazak na EP dobila Holandija! Ovako, porazom od Holanđana koji šalje "oranje" na takmičenje kroz kvalifikacije Irvi sebe šalju u baraž za Euro! 

BONUS VIDEO: