Ko bi rekao...

BIO REPREZENTATIVAC SRBIJE, SAD IGRA PETU LIGU! Dejan potpisao za klub koji je samo retkima poznat!

Autor Dušan Ninković

Nakon teškog perioda u karijeri Dejan Tetek se kroz petu ligu vraća u ritam.

Izvor: MN Press

Srpski fudbaler Dejan Tetek (23), nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, karijeru nastavlja u petom rangu engleskog fudbala! On je nakon nekoliko meseci bez kluba potpisao kratkoročni ugovor sa ekipom Olderšota, koja se takmiči u petoj ligi i trenutno je tek na sredini tabele u tom takmičenju!

Igranje za Olderšot, koji nije saopštio koliko je dugačak kratkoročni ugovor, moglo bi da bude veoma korisno za Teteka koji prethodne sezone nije odigrao nijedan meč. Dejan zbog teške povrede nije mogao da nastupa za Reding u kojem je ponikao i za čiji je seniorski tim svojevremeno odigrao 21 meč, uglavnom u Čempionšipu, još kao tinejdžer. 

"Dok je trenirao sa nama pokazao je zašto je sakupio 17 mečeva u Čempionšipu i igrao za reprezentacije Engleske i Srbije. Nakon perioda u kojem je bio povređen njegova karijera je 'zamrla', ali se nadamo da će kod nas pronaći formu. Želimo mu dobrodošlicu", naveo je trener ekipe Tomi Vidrington nakon što je ozvaničena saradnja.

Dejan je rođen u Oksfordu, a u Redingu je ponikao i stigao čak i do prvog tima. Debitovao je za seniorsku ekipu u septembru 2020. godine, nekoliko dana pre svog 18. rođendana. Deo prvog tima Redinga bio je u naredne tri sezone i jednim delom je sarađivao i sa srpskim stručnjakom Veljkom Paunovićem, pšto je možda imalo uticaja na njegovu odluku da igra za Srbiju.

Centralni vezni fudbaler nastupio je tri puta za reprezentaciju Engleske do 18 godina, ali je onda napravio promenu - jednom je igrao za srpski tim do 19 godina, a još pet puta za mladu reprezentaciju Srbije. Ipak, njegova karijera nije se razvijala tokom kojim se očekivalo, iako je bio veliki talenat i potencijalni naslednik Nemanje Matića u dresu Srbije. Zbog teške povrede dugo ga nije bilo na terenu i sada su novi reprezentativni pozivi za njega veoma daleko.

BONUS VIDEO: