Kakav fudbaler...

SPEKTAKULARAN MESEC FUDBALA JOVANA MIJATOVIĆA! Zvezdino dete gazi - ŠEST golova u četiri takmičenja!

Autor Dušan Ninković

Jovan Mijatović koji je u julu napunio 18 godina pravo je blago Crvene zvezde, a to pokazuje već nekoliko nedelja.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je uspela da pobedi Javor (3:2) u 12. kolu Superlige Srbije, a treći gol za aktuelnog šampiona na ovom meču postigao je mladi Jovan Mijatović koji se sve više nameće za ozbiljnu ulogu u timu. "Zvezdin Bekam", kako ga često nazivaju oko stadiona "Rajko Mitić", cimnuo je glavom u finišu utakmice i loptu poslao u dalji ugao gola koji je čuvao Strahinja Manojlović. Bio je to izuzetno bitan pogodak za čitav klub, ali i potvrda da za Jovana - koji je stilom igre mnogo više Runi - mora da bude mesta u seniorskoj sastavu.

Povremene pozajmice u Grafičar za koji ove sezone igra na dvojnoj registraciji nisu donele dovoljno Mijatoviću. Poređenja radi, u Prvoj ligi Srbije nije postigao gol za 350 minuta na terenu, dok mu je u Superligi za dva pogotka bilo dovoljno da odigra oko 100 minuta! U trećem kolu tekućeg prvenstva dobio je šansu u 84. minutu protiv Napretka i samo tri minuta kasnije proslavio je gol, dok je u 12. rundi protiv Javora pogodio u 79. minutu - pet minuta nakon ulaska u igru!

U međuvremenu je Jovan Mijatović pogađao za mladi tim Crvene zvezde, seniorski tim Crvene zvezde, omladinsku reprezentaciju Srbije... Praktično, gde god mu je ukazana malo ozbiljnija šansa, Jovan Mijatović je pokazivao da može u kontinuitetu da trese mreže, iako se već godinama priča da mu to nije najjače oružje i da mnogo može da pruži i kada ispred sebe ima jednog još isturenijeg napadača.

Golovi Jovana Mijatovića u oktobru:

  • 4. oktobar, Crvena zvezda U19 - Jang bojs U19 3:1, jedan gol
  • 11 oktobar, Srbija U19 - Italija U19 5:4, dva gola
  • 14. oktobar, Srbija U19 - Italija U19 1:3, jedan gol
  • 18. oktobar, Crvena zvezda - Trajal 6:0, jedan gol
  • 21. oktobar, Crvena zvezda - Javor 3:2, jedan gol

Omladince Crvene zvezde već za tri dana čeka izuzetno važan meč u grupnoj fazi Lige šampiona protiv vršnjaka koji nose dres RB Lajpciga. Poraz od Mančester sitija i pobeda nad Jang bojsom znače da momke u crveno-belom čeka velika borba za prolaz u nokaut fazu takmičenja, pa je za očekivati da se Mijatović nađe u timu Nenada Milijaša.

Seniorski tim Crvene zvezde istog dana će igrati na gostovanju u Lajpcigu, a Mijatović će u tim Baraka Bahara moći da se vrati za narednu prvenstvenu utakmicu, kada aktuelni šampion bude gostovao debitantu u elitnom rangu srpskog fudbala. Ekipa IMT-a sa Novog Beograda na stadionu Voždovca dočekaće aktuelnog šampiona Srbije - možda bi bilo zanimljivo videti okršaj Jovana Mijatovića na jednoj i Miloša Lukovića na drugoj strani terena.

BONUS VIDEO: