Fudbal

AKO SE NAKAŠLJEM, TO MI NE DAJTE DA PIJEM! Žoze Murinjo udara kad najviše boli - fudbaler će POBESNETI!

Autor Mladen Šolak

Portugalski menažer brutalno odgovorio kažnjenom fudbaleru.

Izvor: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Argentinski reprezentativac Papu Gomez (35) pao je na doping-testu ove nedelje, manje od mesec dana nakon potpisa za člana Serije A, Moncu. Zvanično je kažnjen zabranom nastupa u naredne dve godine zbog korišćenja nedozvoljenog "terbutalina" u oktobru 2022, tokom boravka u Sevilji. U dresu tog kluba on je osvojio Ligu Evrope i javno je to "trljao na nos" Žozeu Murinju, koji mu je sada odgovorio.

Na Argentinčevu poruku da "ima samo jednu uspomenu na Murinja - osvajanje Lige Evrope protiv njega pre nekoliko meseci", Žoze mu nije ostao dužan odgovora. Ove nedelje trener Rome je izjavio: "Gomez nije igrao u finalu Lige Evrope. Mislim da je igrao protiv Juventusa nakon što je dobio pozitivan rezultat. Svejedno, neću da pričam o tome. Ako se nakašljem, neću uzimati taj sirup inače ću i ja biti u problemu", rekao je Portugalac.

Papu Gomez se oglasio nakon što mu je izrečena oštra kazna i rekao da je dobio obaveštenje od nadležnih organa u Španiji, da je uvek striktno poštovao sva pravila kao i da je uvek bio branilac čistog sporta i sportskog ponašanja-. "Nikad, niti sam, niti nameravam, da se služim nedozvoljenim sredstvima", naveo je on i izneo odbranu - svoju verziju priče prema kojoj je konzumirao nedozvoljenu supstancu.

"Slučajno sam uneo Terbutalin u organizam jer sam popio kašiku sirupa svog sina, kojim sam pokušao da mu ublažim kašalj. Važno je reći da je Terbutalin dozvoljen za profesionalne sportiste i ni na koji način ne pospešuje performanse u fudbalu", rekao je Argentinac.

On je uz to naveo da je već tražio od svojih advokata da ispitaju da li je disciplinski postupak protiv njega sproveden prema pravilima. "Na kraju, hoću da zahvalim svima koji su mi pružili podršku tokom ovih teških trenutaka mog profesionalnog života", rekao je Papu Gomez, bivši as Sevilje, Atalante, Metalista iz Harkova, Katanije, San Lorenca...