EURO2024

KRSTAJIĆ DOBIO OTKAZ! Bugari sa novim selektorom na Srbiju - a JAKO je važno za "orlove"

Autor Milutin Vujičić

Fudbalska reprezentacija Bugarske dolazi na megdan Srbiji sa novim selektorom posle otkaza koji je dobio Mladen Krstajić.

Izvor: Profimedia

Srpski trener Mladen Krstajić više nije selektor Bugarske, potvrdio je tehnički direktor Georgi Ivanov. Fudbalski savez Bugarske odlučio je da raskine saradnju sa Krstajićem zbog veoma loših rezultata u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024, pošto su naše komšije osvojile za sada samo dva boda u grupi sa Srbijom, Crnom Gorom, Litvanijom i Mađarskom.

Očigledno je da Bugari nisu želeli da čekaju ni kraj ciklusa kvalifikacija nego su Krstajića smenili pred meč sa Srbijom u Leskovcu (19. novembar) u kome će upravo naša reprezentacija pokušati da potvrdi plasman na EURO2024. Potreban nam je bod, možda ni to ako Crna Gora ne pobedi Litvaniju tri dana ranije u Podgorici, dok Bugarskoj preostaje samo da igra za čast i pokaže da može da izađe na pravi put već u sledećim kvalifikacijama.

"Odluka da Mladen Krstajić bude raspušten doneta je jednoglasno. Svi smo razočarani. Pregovaramo sa novim trenerom, pred samim smo dogovorom. Pošto nemamo još konačnu odluku, ne mogu da saopštim o kome je reč. To ćemo saopštiti 1. novembra i tada će biti organizovana konferencija za medije. Razgovaramo sa više trenera, ne samo sa jednim, a videli ste da se neki već spominju u medijima. Naš cilj je da nađemo najboljeg kako bi Bugarska mogla da bude na vrhunskom nivou. Nismo zadovoljni rezultatima samo na godinu dana. Pokušali smo da podmladimo tim, ali znamo da su u sportu važni samo rezultati", rekao je Ivanov za bugarski Sportal.

Podsetimo, Krstajić je od leta 2022. godine vodio Bugarsku i posle pobeda nad Gibraltarom, Severnom Makedonijom i Kiprom došlo do problema. Nije dobio nijedan meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i osvoji je tek po bod u susretima sa Srbijom u Sofiji i Litvanijom u Kaunasu.

BONUS VIDEO: