UŽAS

PLATILI GA 64 MILIONA, A NISU ZNALI DA JE KOCKAR: Poznati fudbaler uhvaćen i IZBAČEN na 10 meseci!

Autor Milutin Vujičić

Jedan od najskupljih igrača prošlog leta Sandro Tonali neće moći da igra fudbal sve do avgusta.

Izvor: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Italijanski fudbaler Sandro Tonali izbačen je iz fudbala na deset meseci zbog ilegalnog klađenja, potvrdio je Fudbalski savez Italije. Vezni fudbaler Njukasl junajteda je tako svoju karijeru "stavio na kocku" i neće igrati sve do avgusta 2024. godine, dok će pored toga još osam meseci biti u programu odvikavanja od ovog poroka.

Prethodno je Tonali priznao da je zavisnik od kockanja, ali se nadao da će ga sačekati blaža kazna, pa ne samo da neće moći da pomogne Njukaslu junajtedu sve do sledeće godine - ako uopšte bude član ovog kluba - nego neće moći da igra ni na Evropskom prvenstvu 2024. godine (na koje se doduše "Azuri" još nisu plasirali). Pored njega kažnjen je i Fađoli iz Juventusa, dok se još čeka zvanična odluka oko Zanijola.

Tonali (23), koga su mnogi proglašavali za naslednika Pirla iako se njihova igra znatno razlikuje, ponikao je u dresu Breše, a potom je kao tinejdžer stigao u Milan. Iako je osvojio šampionski pehar sa "rosonerima", odlučio je da ode iz kluba ovog leta i izabrao je Njukasl junajted koji ga je platio 64 miliona evra.

Do sada je odigrao 12 utakmica za "svrake" i poslednji susret pre zvanične suspenzije bio mu je prethodne noći na "Sent Džejmsis parku" protiv Dortmunda koju su dobili gosti 1:0. Tonali je igrao 25 minuta.

BONUS VIDEO: