Užas...

NAJCRNJI DANI U ISTORIJI SLAVNOG KLUBA! Petarda u derbiju i POSLEDNJE mesto na tabeli!

Autor Dušan Ninković

Totalni raspad slavnog Ajaksa, koji je izgubio pet uzastopnih mečeva u prvenstvu.

Izvor: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Fudbalski klub Ajaks nalazi se u najtežoj situaciji u istoriji - nakon ubedljivog poraza od PSV-a u velikom derbiju (5:2), "Kopljanici" iz Amsterdama zakucani su za poslednje mesto na tabeli, sa samo pet osvojenih bodova iz osam odigranih utakmica! Da situacija nije nimalo laka pokazao je poraz od pretposlednjeg Utrehta u prethodnoj rundi, a zatim se veliki rival poigraoa sa slavnim klubom.

Da stvari budu još gore po navijače Ajaksa, poraz od PSV-a došao je nakon što je njihov tim imao prednost posle prvih 45 minuta igre. Golovima Van den Bumena i Brobija u prvom delu meča Ajaks je imao prednost, koju je samo ublažio Lozano. Ipak, u nastavku meča videli smo potpuno drugačiju utakmicu... Tim iz Ajndhovena je golovima De Jonga, Saibraija i Lozana koji je još dva puta tresao mrežu stigao do ubedljivog trijumfa pred svojom publikom.

Takav ishod meča moraće da zabrine sve u Amsterdamu jer je očigledno da u klubu trenutno ništa ne funkcioniše. Od polufinala Lige šampiona i slavne generacije kojoj je Dušan Tadić bio kapiten, do borbe za opstanak i poslednjeg mesta u Erediviziji prošlo je samo nekoliko godina. A sada nema fudbalskog majstora iz Bačke Topole da izvuče klub i pogura ga ka bezbednoj zoni - moraće neko drugi da preuzme komandu!

BONUS VIDEO: