Fudbal

HAOS - OTKAZAN DERBI, PUNO MU JE LICE STAKLA! Jezive povrede trenera, huligani napravili "sačekušu" pred stadionom!

Autor Mladen Šolak

Strašne scene sa francuskog derbija - nema fudbala!

Izvor: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

Veliki derbi Francuske, Olimpik Marsej - Olimpik Lion, otkazan je zbog haosa ispred stadiona i napada na autobus sa gostujućim igračima i stručnim štabom. U tom huliganskom divljanju jako teške povrede zadobio je trener gostiju, slavni Italijan Fabio Groso (45), koji je prošao najgore i odmah je morala da mu bude pružana pomoć. Nakon što je ušiven i nakon što mu je glava obložena zavojem, on je u svlačionici održao govor ekipi, a fotografije je objavio francuski "L'ekip".

Stakla na autobusu su ostala smrskana, Grosu su uklanjali staklo sa lica i tek će morati da budu sanirane sve povrede, a u međuvremenu će se vratiti sa svojim timom u klupsku bazu, jer na "Velodromu" u nedelju uveče neće biti fudbala. Iako su njegovi pojedini igrači hteli na teren, deo tima ostao je u šoku zbog divljačkog napada, a Groso je osećao vrtoglavicu u trenucima neizvesnosti oko odigravanja meča.

Izvor: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

"Groso nije mogao da priča i imao je deliće stakla na licu. Veoma smo ljuti, jer su se naši igrači i naš trener pripremali za večeras", rekao je vlasnik Liona, Amerikanac Džon Tekstor. "Nisam tražio da se otkaže meč. Liga nas je obavestila da će razgovarati sa nama, a mi smo bili spremni da igramo. Odluka (o odlaganju) nije bila na nama, jer se sve događalo van stadiona... Fudbal ne bi trebalo da se ovako igra. Podržavamo odluku sudije", dodao je on.

Odluka o tome da neće biti meča doneta je nakon hitnog sastanka nadležnih, a nakon prijema izveštaja o stanju povređenih u Lionu.

BONUS VIDEO: