Fudbal

JUTJUBER SE BLAMIRAO NA "ZLATNOJ LOPTI"! Nije prepoznao Novaka, pa ni Hrvata: Jesi ti Gvardoliv?

Autor Marina Periškić

Na dodeli "Zlatne lopte", popularni Jutjuber nije prepoznao Jošku Gvardiola, čak mu je pogrešio i ime.

Izvor: Twitter/TheCroatianLad/Screenshot

U Parizu, na svečanoj dodeli "Zlatne lopte", nagrade za najboljeg fudbalera sveta u sezoni 2022/23, hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol se pojavio kao jedan od 30 nominovanih igrača. Na kraju svečanosti, Gvardiol je zauzeo 25. mesto na listi.

Tokom ceremonije, Gvardiol se slučajno susreo s popularnim Jutjuberom Spidom ("IShowSpeed"), koji ima više od 20 miliona pratilaca. Jutjuber je zamolio Hrvata da ga slika sa prijateljem, a zatim je Gvardiol otišao, nakon čega sledi i smešna scena. Spidov fotograf primetio je da je to bio Joško Gvardiol, što je Jutjuber odmah odlučio da proveri, iako nije bio upoznat o kome se tačno radi.

"Je li to onaj štoper iz Mančester sitija, dečko koji je slikao? Gvardiol ili kako se već zove?", pitao je fotograf. "Stvarno? To je on?". Iznenadio se jutjuber, nakon čega su mu njegovi pratioci uživo na Jutjubu počeli da mu objašnjavaju ko je popularni hrvatski reprezentativac. Spid je zatim zvao Gvardiola da se vrati i da se sam uveri.

"Hej, vrati se! Ti, ti, da, ti", govorio je jutrjuber i pokazivao prstom prema Gvardiolu. Zatim je pitao Hrvata: "Kako se zoveš? Gvardolijan? Gvardoliv? Ljudi kažu da si ti Gvardoliv? Gvardolivi?". Gvardiol se nasmejao i rekao: "To nije istina", pa mu se Spid izvinio i zaključio da su ga njegovi pratiociprevarili. Nakon što je Gvardiol otišao, Jutjuber je zaključio: "Zezaju me moji pratioci. Taj nije Gvardoliv. Znam ko je Gvardoliv, on igra za Barselonu."

Spid se takođe susreo i sa Novakom Đokovićem na ceremoniji. "Izgledaš mi jako poznato, ko si ti?", upitao je najboljeg svetskog tenisera. Đoković mu je odgovorio: "Ja sam novi igrač Milana". Na što je Jutjuber odgovorio: "A, da, da, da", nastavili su uz osmeh da razgovaraju, a kako je izgčledao njihov susret možete da pogledate ovde:

BONUS VIDEO: