BAM!

EVO GDE SE IGRA SVETSKO PRVENSTVO 2034: Samo jedna zemlja ostala u trci, "okupirali" su fudbal!

Autor Milutin Vujičić

Saudijska Arabija nastavlja da ulaže u fudbal i za 11 godina će biti organizator Svetskog prvenstva.

Izvor: Profimedia/Al Hilal FC / Anadolu Agency

Danas je poslednji dan prijava za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2034. godine, a ako u sledećih nekoliko sati neko ne pripremi dokumentaciju i preda je - već znamo gde će se turnir igrati. To će biti Saudijska Arabija, kao jedini kandidat za taj Mundijal pošto se Australija i zvanično povukla iz trke.

Na taj način će Saudijska Arabija nastaviti da "fudbalski raste" pošto je u poslednjih godinu dana investirala ogroman novac u dovođenje poznatih fudbalskih imena poput Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Nejmara, Aleksandra Mitrovića, Sadija Manea, Sergeja Milinković-Savića i drugih, a glavni cilj bio je i da dobiju organizaciju najprestižnijeg sportskog događaja uz Olimpijske igre. Želeli su prvo da budu domaćini Mundijala 2030. godine, ali su se na kraju povukli iz trke koju su dobili Maroko, Portugal i Španija.

Saudijska Arabija je inače potencijalno imala konkurenciju u Australijii, Novom Zelandu, Maleziji i Singapuru, potom Kini, odnosno Kazahstanu, Kirgistanu i Uzbekistanu, ali niko od njih nije poslao dokumentaciju potrebnu za dobijanje domaćinstva Mundijala. Dakle, za 11 godina Saudijska Arabija, a videćemo koliko će se fudbal do tada promeniti...

BONUS VIDEO: