ŽESTOKO

MESIJU ZLATNA LOPTA? TO JE FARSA! Čuveni fudbaler "napljuvao" Argentinca: Niko nije bolji od Holanda!

Autor Milutin Vujičić

Lotar Mateus smatra da je Lionel Mesi nezasluženo osvojio "Zlatnu loptu".

Izvor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Argentinski fudbaler Lionel Mesi dobio je "Zlatnu loptu" za sezonu 2022/23, što mu je osmi put u karijeri da je podigao ovo najveće individualno priznanje u fudbalu. Mesi je trijumfovao ispred Erlinga Holanda (Mančester siti) i Kilijana Mbapea (PSŽ), prvenstveno zbog toga što je kao najvažniji igrač - odveo Argentinu do titule na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Mesijeva sezona u Pari Sen Žermenu nije bila sjajna, potom je još otišao u Ameriku u redove Intera iz Majamija, dok je najveći konkurent Erling Holand "rešetao" u Premijer ligi i Ligi šampiona - i osvajao ova takmičenja. Zbog toga ima mnogih koji smatraju da je nepravedno što Norvežaninu nije pripala nagrada za fudbalera godine, a među najglasnijim protivnicima takve odluke je legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus.

"Holand je bio bolji od Mesija tokom čitave godine", poručio je besni Nemac, nekadašnji trener Partizana: "Mesi nije zasluženo dobio ovu nagradu i ovo dokazuje da se Svetsko prvenstvo vrednuje više od svega drugog. Za mene, niko nije bio bolji od Holanda. On je bio najbolji u proteklih 12 meseci".

Prema njegovim rečima, Holand je osvojio važne trofeje sa Mančester sitijem (tripla kruna), a uz sve to je postizao ogroman broj golova. Tako je na 53 utakmice postigao 52 gola uz još devet zabeleženih asistencija, ali ga nije bilo u završnici Lige šampiona kada je Siti morao bez njegovih majstorija. Uz to, sa reprezentacijom Norveške nije ni igrao na Svetskom prvenstvu, što je minus u čitavoj priči.

"Iako sam oduvek bio Mesijev fan, ovo je farsa", izjavio je Lotar Mateus za nemački "Skaj", podigavši tako ozbiljnu buru u svetskom fudbalu, ali je ipak Mesi otišao kući sa "Zlatnom loptom" i suprugom Antonelom Rokuco.

BONUS VIDEO: