Fudbal

FSS I FUDBALERKE SRBIJE U VAŽNOJ HUMANITARNOJ AKCIJI: Evo zašto je Jovana imala specijalne kopačke protiv Poljske

Autor Marina Periškić

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pridružila se humanitarnoj akciji u mesecu borbe protiv raka dojke.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Fudbalski savez Srbije i ženske reprezentacije Srbije i Poljske pridružili su se važnoj akciji za borbu protiv malignih bolesti. Uoči meča Lige nacija, koji se odigrao u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, članice obe nacionalne selekcije su nosile posebno dizajnirane šalove s porukom "POBEDIMO ZAJEDNO!". Ovu akciju je takođe podržala i potpredsednica Fudbalskog saveya Srbije Sandra Sremčević.

Kao znak podrške u borbi protiv raka dojke, Jovana Damnjanović, članica reprezentacije Srbije i igračica minhenskog Bajerna, je istrčala na teren pred meč protiv Poljske noseći specijalno dizajnirane kopačke. Ove kopačke će biti stavljene na humanitarnu aukciju kako bi se prikupila sredstva za borbu protiv ove ozbiljne bolesti.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Nakon početna dva trijumfa, ženska fudbalska reprezentacija Srbije je pretrpela poraz u gostima od Poljske u poslednjem kolu. Trenutna situacija na tabeli pokazuje da Poljska i dalje zauzima vodeću poziciju s 10 bodova, dok Srbija ima sedam. Naredni susret za reprezentaciju Srbije je zakazan protiv Grčke 1. novembra, a nakon toga će se ponovo susresti s Ukrajinom u okviru Lige nacija 5. novembra.

BONUS VIDEO: