SVE JE JASNO

ZVEZDA NE PUŠTA SVOG FUDBALERA NA KOSOVO! Evo šta je razlog - nije u pitanju bezbednost!

Autor Milutin Vujičić

Omri Glazer neće braniti za reprezentaciju Izraela u Prištini.

Izvor: Ronny HARTMANN / AFP / Profimedia

Crvena zvezda je odlučila da neće dozvoliti svom golmanu Omriju Glazeru da brani za Izrael u Prištini. U pitanju je susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine koji je trebalo da se odigra još sredinom oktobra, ali ga je UEFA odložila za 12. novembar zbog toga što fudbalerima Izraela nije bilo dozvoljeno da putuju u inostranstvo posle napada Hamasa.

Prema izveštajima kolega iz Izraela, razlog zbog kog Crvena zvezda ne dozvoljava Glazeru da brani za reprezentaciju protiv tzv. Kosova je taj što strahuju za njegov život posle sukoba Srba i "kosovske policije" u Banjskoj. U tom sukobu u septembru ubijena su trojica Srba i jedan pripadnik tzv. kosovske policije i porasle su tenzije. Međutim, Crvena zvezda zapravo nije u obavezi da "pusti" Glazera na taj meč jer nije u pitanju zvaničan FIFA termin - i samo dan ranije srpski šampion igra meč protiv Železničara u Superligi.

Takođe, treba istaći da će UEFA imati veliki izazov kada je u pitanju organizacija predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Prištini između "Kosova" i Izraela, pošto će to biti prva međunarodna utakmica za državni tim od početka sukoba. Bezbednosne mere moraće da budu na nikad većem nivou, pošto bi Izraelci mogli da budu na meti dela navijača, što svakako donosi glavobolju organizatorima.

Neće biti iznenađenje ako UEFA u narednim danima ponovo bude većala oko zakazane utakmice tzv. Kosova i Izraela, dok je odluka Crvene zvezde oko golmana Omrija Glazera konačna. Podsetimo, ove sezone Glazer je jedan od najboljih aktera tima, a na prethodnom meču doživeo je manju povredu.

BONUS VIDEO: