PRATITE NA MONDU

PARTIZAN "PREŽIVEO" UB, ALI NIJE BILO LAKO: Zahid oživeo crno-bele, Nikolić potpisao prolaz dalje!

Autor Milutin Vujičić

Partizan je prošao u osminu finala Kupa Srbije pobedom na Ubu.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Partizan je prošao u osminu finala Kupa Srbije pošto je danas na Ubu savladao Jedinstvo 1:0 (0:0). Jedini gol na meču postigao je Nemanja Nikolić u 54. minutu, nakon lepe akcije Zahida, najboljeg pojedinca ove utakmice. Kada je Norvežanin ušao na pauzi, doneo je energiju i "razmrdao" je crno-bele, tako da je stvorio dve-tri šanse i sam ušao u jednu od njih. Ipak, Partizan je slavio uz minimalac, a Ub je do poslednjeg zvižduka bio opasan.

"Ove utakmice su izuzetno teške, posebno za igrače koji nisu dugo igrali, očekivao sam da će biti teško. Hteli ili ne hteli, igrači teško da budu maksimalno koncentrisani, ali bila je dobra atmosfera, bilo je šansi, mi smo bili bolji u drugom poluvremenu i izuzev par ovih ovde što psuju, ovde je mnogo dece... Kultura mora da bude na nivou", naglasio je Igor Duljaj.

"Klub na čelu sa Nemanjom Matićem je zaslužio ovako nešto, da ugostimo lidera prvenstva. Dobro smo parirali, ali im čestitam", rekao je Žarko Jovanović iz Uba.

UŽIVO PRENOS:

90+3' - KRAJ! Partizan je pobedio Jedinstvo 1:0 golom Nemanje Nikolića iz 54. minuta.

90' - ŠANSA! Stevanоvić na gol-liniji brani šut Jedinstva, a potom je pokazana ofsajd pozicija. Još tri minuta.

88' - Bibars Natho na terenu umesto Nikolića.

80' - Zahid je "spremio" još dva gola, ali... Prvo je golman Uba odbranio njegov šut, a onda i Belićev na asistenciju Norvežanina.

72' - Najbolja šansa za Jedinstvo - Zubaiju je probao snažnim udarcem sa 14-15 metara, uspeo je da "uhvati volej", ali lopta ide pored stative gola Stevanovića.

68' - Nemanja Trifunović na terenu umesto Kvinsija Meniga,

54' - GOL! 1:0 ZA PARTIZAN! Nemanja Nikolić dovodi u vođstvo Partizan posle dobre kontre u kojoj su kombinovali Menig i Zahid, a onda je lopta stigla do Nikolića koji iz prve šutira i trese mrežu Ubljana.

Izvor: Arena sport/screenshot

46' - Dve promene na poluvremenu: Zahid i Saldanja ulaze umesto Baždara i Severine.

45' - Kraj prvog poluvremena u kome je Partizan imao više šansi, ali se Ubljani ne daju.

39' - Treća i najbolja šansa za Partizan preko Šehovića, ali je lošu odluku doneo bek crno-belih kao prethodno Severina i Baždar.

30' - Zanimljivih pola sata na Ubu, ne daju se domaćini.

11' - Jedinstvo traži penal u 11. minutu, ali sudija pušta da se igra dalje. Nisu bili zadovoljni igrači sa Uba ovom odlukom posle pada Zubairua koji je bio u kontaktu sa Filipovićem, a situacija se ne proverava jer na mečevima Kupa Srbije nema VAR tehnologije.

1' - Meč je počeo.

PARTIZAN: Stevanović - Filipović, Medina, Saničanin, Šehović - Šćekić, Belić - Severina, Baždar, Menig - Nikolić.

JEDINSTVO: Jovanović - Bogdanović, Milićević, Milanović, Doderović - Vladisavljević, Andrić, Radovanović - Dimitrić, Karikari - Zubairu.

"Pričali smo juče, Nemanja me je pozvao, pričali smo o mnogim stvarima vezanim za fudbal, to je divan čovek, fantastična osoba, veliki prijatelj mog starijeg brata. Pozvao me je i zamolio za svog prijatelja dres Saldanje, naravno da može, kako da ne? (osmeh). Pričali smo uobičajene stvari, on prati Jedinstvo Ub, nisam ga pitao za koga će da navija, ali sam siguran da želi da sve prođe u najboljem redu", kazao je Igor Duljaj o timu Nemanje Matića uoči današnje utakmice na Ubu.

BONUS VIDEO: