HIT!

BATALIO FUDBAL SA 28 I PRODAJE USISIVAČE! Skoro osvojio "Zlatnu loptu", igrao za kultni tim, a sad ga niko ne prepoznaje

Autor Milutin Vujičić

Da li možete da ga prepoznate? Devedesetih je bio strah i trepet, posebno u Seriji A.

Izvor: Instagram/tomasbrolin11/Screenshot

Zdrav stil života ponekad je preveliko opterećenje fudbalerima. Mnogi od njih jedva čekaju da se opuste kada odigraju poslednji meč, pa smo tako znali da vidimo i primere onih koji se previše opuste - recimo Samira Nasrija ili Veslija Snajdera. Ipak, niko se nije "opustio" kao čuveni švedski fudbaler Tomas Brolin.

Zvezda devedesetih u italijanskom fudbalu, kada je u dresu Parme pravio čuda i bio nadomak Zlatne lopte 1994. godine, danas izgleda potpuno neprepoznatljivo. Ima 53 godina i mnogi misle da mu je daleko više, pošto nije pazio na sebe i svoje zdravlje, dok je sada daleko od fudbala. A odlučio je da se penzioniše samo sa 28 godina, što će reći da je duže u "penziji" nego što se zapravo profesionalno bavio sportom. Ovako danas izgleda:

"Svi govore da sam prerano otišao u penziju, ali to zavisi šta ste uradili do 28. godine. Ja mislim da sam baš mnogo", rekao je Brolin koji je danas investitor u jednoj kompaniji koja se bavi prodajom usisivača.

Njegova karijera počela je 1984. godine u malo poznatom švedskom Nesvikensu, potom je bio u Sundsvalu, pa Norćepingu, da bi najbolje dane karijere proveo u Parmi od 1990. do 1995. godine. Godinu dana pred odlaska iz kluba, bio je četvrti u glasanju za Zlatnu loptu. Ispred njega su završili Hristo Stoičkov, Roberto Bađo i Paolo Maldini, dok je isti broj poena u glasanju imao i George Hadži. Šveđanin je igrao još za Lids, Cirih, Kristal Palas i Hudiksvalis.

BONUS VIDEO: