Priče svlačionice...

IBRA ZBOG SRBINA UDARIO NA MESIJA I GVARDIOLU: Dok god sam ovde, ja ću da te štitim - to mi je mnogo pomoglo!

Autor Marina Periškić

Zlatan Ibrahimović suprotstavio se Lionelu Mesiju zbog fudbalera Bojanab Krkića tokom svog boravka u Barseloni.

Izvor: Instagram/iamzlatanibrahimovic/printscreen /MN Press

Zlatan Ibrahimovićje boravio u Barseloni samo jednu sezonu, ali je ostavio neizbrisiv trag i ostao urezan u sećanju tadašnjih saigrača i trenera. O tome je govorio i bivši fudbaler Bojan Krkić, koji je imao priliku da oseti kako je to biti pod zaštitiom Šveđanina. Mladi Lionel Mesi nije voleo konkurenciju, a Pep Gvardiola nije previše cenio španskog fudbalera srpskog porekla.

Ibrahimović je na kraju napustio Kamp Nou, delimično zbog neslaganja s Gvardiolom, a posle mnogo godina ćutanja o odnosu sa Šveđaninom, Krkić je konačno otkrio detalje iz svlačionice. Imao je sreće da tada Ibra reši da ga stavi pod svoju direktnu zaštitu!

"Ibra ima mnogo veće srce od svog tela. Uveravam vas u to. Sećam se kada je stigao u Barselonu. Bili smo u svlačionici, bio je udaljen od mene. Pozvao me i kako sam mu se približavao, video sam da postaje sve veći i veći. Naterao me da sednem do njega i rekao: "Ne brini. Dok god sam ovde, zaštitiću te. I mislio je to ozbiljno", počeo je priču Krkić. 

"To mi je mnogo pomoglo. Ibra je ogromna medijska figura i jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala, ali je takođe kao osoba izuzetno osetljiv, što je pokazao u svlačionici Barselone tokom te jedne sezone", zaključio je Krkić o bivšem saigraču.

Ibrahimović je napustio Barselonu u leto 2010. godine, dok je Krkić ostao još jednu sezonu. Kako nije imao zaštitu od Šveđanina, izgubio svoje mesto u timu, prešao je u Romu. Krkić je debitovao za Barselonu sa samo 17 godina i 19 dana i tako je oborio rekord Lionela Mesija, ali nikada nije uspeo da se potpuno afirmiše u katalonskom gigantu. Kasnije je nastupao za Romu, Milana, Ajaksa, Stouk sitija, Majnca, Alavesa, Montreala i Visela. 

BONUS VIDEO: