Loše...

ZVEZDO, MOGLA BI I TI OVAKO! Najgori tim u Nemačkoj pobedio Lajpcig, u Beograd dolaze posle kiksa!

Autor Dušan Ninković

Duel Lige šampiona sa Crvenom zvezdom, koji je zakazan za utorak, RB Lajpcig neće dočekati u pozitivnom raspoloženju.

Izvor: Swen Pförtner / AFP / Profimedia

Crvena zvezda će u utorak od 21.00 čas dočekati RB Lajpcig u trećem kolu Lige šampiona, a nemački klub taj duel na stadionu "Rajko Mitić" neće dočekati u dobrom raspoloženju! Nakon što su, kao branioci trofeja, ispali u drugom kolu Kupa od Volfsburga, ovog vikenda su šokantno poraženi na gostovanju Majncu, koji je u desetu rundu Bundeslige ušao kao "fenjeraš" i kojem je ovo bila prva pobeda u prvenstvu!

Očekivalo se da tim Marka Rozea opravda ulogu favorita i stigne do trijumfa kojim bi se bodovno izjednačio sa Bajernom, čiji će okršaj sa Borusijom Dortmund obeležiti deseto kolo nemačkog prvenstva. Do toga, međutim, nije došlo - Majnc je pogocima u kasnoj fazi drugog poluvremena stigao do pobede koja ga je pomerila sa poslednje pozicije, na kojoj su sada "jarčevi" iz Kelna.

MAJNC – RB LAJPCIG 2:0 (0:0)
/Li 76, Bareiro 82/

Na ulasku u poslednjih 15 minuta meča, prednost Majncu doneo je Korejanac Je-Sung Li, a novi šok za goste usledio je nekoliko minuta kasnije, kada je pogodio i Leandro Bareiro. Ako je RB Lajpcigu za utehu pred novi evropski okršaj sa crveno-belima - ni rivalu iz Beograda ne cvetaju ruže u prvenstvu Srbije. Šest bodova kasni branilac titule za Partizanom, pa je ove subote pod imperativom pobede u okršaju protiv Radnika iz Surdulice!

Bio je to, inače, drugi poraz RB Lajpciga u tekućoj bundesligaškoj sezoni – a i prvi još od prvog kola, kada je poražen na gostovanju ove sezone odličnom Bajeru. "Farmaceuti" iz Leverkuzena su ove subote nastavili sa sjajnim rezultatima, savladavši Hofenhajm nakon što su, inače, ispustili prednost od dva gola stečenu u prvom poluvremenu. Zahvaljujući tome, ekipa koju je veoma dobro posložio Ćabi Alonso ima pet bodova više od Bajerna, koji se sprema za najveću utakmicu nemačkog fudbala!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt