Istorija!

NE MOGU SVI DA BUDU SKUPI STRANCI, NEKO MORA PAVKOV! Navijači još slave Milana - Baharu treba takav heroj!

Autor Dušan Ninković

Traži se novi crveno-beli heroj, neko ko će Lajpcig srušiti onako kako je Milan Pavkov Liverpul.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde "preživeli" su meč protiv Radnika iz Surdulice i sada u potpunosti mogu da se fokusiraju na četvrto kolo grupne faze Lige šampiona. U utorak uveče (21:00) u Beogradu će gostovati Lajpcig, a uticak je da tim Baraka Bahara ove jeseni bolje izgleda protiv evropskih timova u eliti nego u domaćoj Superligi. Upravo u tome će navijači tražiti razlog za optimizam dok budu koračali ka stadionu... Biće i onih koji će na tom putu pomenuti ime Milana Pavkova!

Na današnji dan pre pet godina korpulentni napadač iz Begeča postao je junak svakog navijača Crvene zvezde, gde god se on u tom trenutku nalazio. Tim Vladana Milojevića u grupnoj fazi Lige šampiona dočekao je slavni Liverpul, a na stadionu "Rajko Mitić" desilo se nekoliko istorijskih trenutaka. Pavkov je u 22. minutu pogodio za 1:0 nakon kornera Marka Marina, a isti igrač asistirao mu je i sedam minuta kasnije, kada je Pavkov uradio veći deo posla. Bomba sa preko 20 metara šokirala je Alisona koji je i tada i danas bio među najboljim golmanima sveta - za 2:0 koji će se kasnije ispostaviti kao konačan rezultat i trljanje očiju ljudi na tribinama. 

Upravo takav heroj potreban je Crvenoj zvezdi i u utorak uveče, kada će nemački tim doputovati na revanš. Prvi meč rešili su u svoju korist (3:1), ali je bilo perioda meča u kojima je Zvezda pokazivala da može da igra protiv RB Lajpciga. Posebno pre trećeg gola, kada je lako moglo da se dogodi da tim Baraka Bahara stigne i do izjednačenja. Možda nedovoljno zasluženog, ali izjednačenja.

U Beogradu će biti drugačije. Pred navijačima Crvene zvezde, protiv tima koji sada već veruje da je uradio veći deo posla oko prolaska u nokaut fazu, bez nekoliko važnih igrača tima Marka Rozea... Sa druge strane, kada će Zvezda da se "vadi" ako neće u Ligi šampiona? Navijači nisu oduševljeni dosadašnjim tokom sezone - a kako i da budu - pa bi ovo mogla da bude prilika da se situacija popravi. Za to je potreban junak.

Iz sadašnjeg tima aktuelnog šampiona Srbije postajali su to u evropskim noćima Crvene zvezde, tokom prethodnih nekoliko godina, Miloš Degenek, Milan Rodić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić... Čak i Zoran Popović, ono jednom kad u Razgradu nije mogao da brani Milan Borjan, kojem se uloga heroja stopila sa kapitenskom trakom. 

Crvena zvezda - Liverpul 2:0
Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Ako u četvrtom kolu grupne faze neko u skoku nadvisi sve defanzivce ili raspali po lopti sa oko 25 metara, pa Crvenoj zvezdi donese tri boda protiv RB Lajpciga, "Pavkovdan" neće biti jedini praznik. Možda je vreme da i 6. novembar postane crveno slovo u zvezdaškom kalendaru.

Sastav Crvene zvezde: Borjan - Stojković (od 59. Gobeljić), Savić, Degenek, Rodić - Krstičić (od 73. Jovičić), Jovančić - Ben, Marin (od 64. Čaušić), Srnić - Pavkov

Sastav Liverpula: Alison - Aleksander-Arnold (od 46. Gomez), Van Dajk, Matip, Robertson - Milner, Vajnaldum - Salah, Lalana (od 79. Oriđi), Mane - Staridž (od 46. Firmino)

BONUS VIDEO: