Uživo

PARTIZAN GAZI - 12. U NIZU, ZVEZDA NIJE BLIZU! Jovanović pravio ČUDA u Pazaru, zaboravio kad je primio gol!

Partizan pobedio i Novi Pazar u gostima, za 12. uzastopni trijuf i za nastavak serije pobeda. Sjajni golman Aleksandar Jovanović nije primio gol već šest kola!

Izvor: ATA Images/Elmedin Hajrovic

Partizan je pobedio Novi Pazar u gostima 1:0, golom Ksandera Severine u 2. minutu i tako ostvario 12. uzastopnu pobedu u Superligi, za očuvanje šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

Iako su domaći pretili nakon sjajnih poteza Marka Šćepovića, kao i Adema Ljajića, odbrana crno-belih bila je odlična i ponovo je sačuvala svoj gol, već šestu utakmicu u nizu u Superligi. Posebno je blistao golman Aleksandar Jovanović, koji je verovatno zaboravio da je poslednji gol primio još sredinom septembra, u pobedi protiv Železničara u Pančevu.

Crno-beli bi mogli da "vežu" i dva meseca uzastopnih pobeda i sačuvane mreže ako opravdaju ulogu favorita i predstojećeg vikenda protiv Čukaričkog u Humskoj. Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je protekao meč Novog Pazara i Partizana pre praznim tribinama u ponedeljak.

18:58

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
16:54

Kraj meča, još jedna pobeda Partizana!

Branili su se crno-beli, trijumfovali 1:0 i odbranili 12. uzastopnu pobedu, ostvarenu golom Ksandera Severine u uvodnim minutima, a odbranjenu sjajnim intervencijama golmana Aleksandra Jovanovića, kao i kapitena Svetozara Markovića. Partizan ostaje na šest bodova više od Zvezde i za ponos mu je i to što već šest kola nije primio gol.

16:49

92' Menig je mogao da reši sve!

Kristijan Belić je majstorski izbacio Holanđanina u kontru, on je primio loptu i sa ivice kaznenog prostora šutirao jako loše.

16:44

85' Ljajić, Šćepović, preko gola!

Adem Ljajić je centrirao sa leve strane, Marko Šćepović gađao glavom preko gola. Crno-beli su u ovim trenucima potpuno usmereni ka defanzivi.

Izvor: MN Press

16:38

79' Ljajić gađa sa distance

Namestio se bivši biser crno-belih, gađao sa više od 20 metara i prebacio prečku Jovanovićevog gola. Domaćin ima sve manje vremena, dok Partizanova odbrana čvrsto stoji.

16:33

75' Partizan je i ovo preživeo!

Jovanović je odbranio i Šćepovićev udarac iz peterca, a onda je defanzivac Pazara Abdulaje Sise promašio loptu na nekoliko metara od gola!

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

16:31

72' Još jedna velika šansa za Pazar!

Frane Čirjak imao je priliku nakon asistencija Adema Ljajića, ali je golman Aleksandar Jovanović još jednom spasao crno-bele! Treća velika šansa za domaće u drugom delu meča.

16:26
Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Sejduba Suma stigao je u leto 2017. u Partizan za 1,65 miliona evra, u Humskoj prolazio uspone, padove, odlaske iz tima, povratke i definitivno napustio crno-bele u jesen 2021, kada s preselio u Kuvajt.

16:21

62' Odmah uzvraća Partizan - Natho!

Gađao je vezista Partizana iz "prve", na povratnu loptu, ali je golman Novog Pazara Nikola Mirković skočio i izbio loptu u korner. Još jedan odličan potez čuvara mreže iz Smedereva.

16:20

59' Suma odmah preti Partizanu!

Sejduba Suma ušao je u igru za domaće i odmah ušao u šansu na još jedan odličan pas Marka Šćepovića. Sada je loptu na petercu blokirao kapiten Partizana Svetozar Marković!

Sejduba Suma, nekadašnji vezista crno-belih, prvi put nastupa protiv tima iz Humske, u kojem je odigrao 114 utakmica.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

16:16

58' Partizan preti, Zahid!

Gajas Zahid je šutirao precizno sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Novog Pazara Nikola Mirković pročitao gde će lopta lopta otići - u donji desni ugao. Tamo se bacio i tamo je sprečio da ona uđe u mrežu.

16:08

51' Ogromna šansa za Novi Pazar!

Ergelaš je imao dva šuta u zicer situaciji sa Jovanovićem, a golman Partizana je bio heroj svog tima! Nakon sjajnog dodavanja Marka Šćepovića, igrač Novog Pazara je imao "čistu" situaciju, ali je ipak bio samo korner!

15:48

KRAJ POLUVREMENA!

Partizan vodi 1:0 u Novom Pazaru zahvaljući Severini. Holanđanin je pogodio u drugom minutu, gledali smo sjajan meč uz mnogo šansi, na obe strane, pa je pravo čudo što nije bilo više golova.

Izvor: MS/© MN press, all rights reserved

15:46

45' - Minut nadoknade!

Igralo se brzo, nije bilo previše preida.

15:41

41' - Saldanja!

Nižu se šanse za Partizan, ali nema gola! Probio je opet Severina po desnoj, pogodio je Zahida u glavu i lopta se odbila Saldanji na levoj strani, ali je očajno zahvatio. Nije to bilo ni dodavanje ni šut, pitanje je šta je hteo Brazilac, ali je propustio da crno-beli udvostruče prednost.

15:38

37' - Ljajić!

Ljajić je inspirisan, probao je sada sa 25 metara desnom, ali nije bilo to naročito snažno i opasno po Jovanovića. Uspeo je da uhvati loptu i odbrani Partizan.

15:31

30' - Severina!

Auh, kakva šansa! Severina je opet probio na desnoj strani i imao je otvorenu "livadu" pred sobom, ali je lopta odskočila kada je odlučio da je pošalje u kazneni prostor za Saldanju.

15:25

24' - Šansa!

Sise izbija loptu makazicama sa gol-linije! Najveća šansa za Partizan na meču posle kornera, videli smo veliku gužvu na pet metara kada je Kanute pokušao nogom da savlada Mirkovića, međutim opet su se "izvukli" domaći igrači koji ne briljiraju u defanzivi do sada.

15:22

21' - Saldanja!

Prvo je Ljajić mogao da izjednači rezultat, a ni minut kasnije Saldanja u još boljoj prilici - i opet nema gola. Pokušao je sa 11 metara desnom nogom, međutim zaustavlja ga golman Mirković. Uspeo je da se izvije i rukom ukroti šut!

Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

15:15

15' - Ljajić!

Najbolja šansa na meču za Novi Pazar, ušao je Ljajić u kazneni prostor i sa 12 metara je pokušao da savlada Jovanovića, ali ga je dobro "poremetio" Belić i onemogućio mu da uputi bolji udarac.

15:12

9' - Umalo 2:0!

Sjajan slobodan udarac Bibarsa Natha, poslao je za Mihajla Ilića na šest-sedam metara, ali je mladi igrač crno-belih za malo zakasnio...

15:03

2' - GOL! 1:0 ZA PARTIZAN!

Vrhunska kontra Partizana po desnoj strani, izbegao je ofsajd Holanđanin i ušao u sredinu, a onda sa ivice kaznenog prostora "opalio" u desni ugao golmanovog gola. Maestralan gol, posle 97 sekundi!

Severina na Partizan - Novi Pazar
Izvor: YouTube/Arena sport

15:01

1' - Meč je počeo!

Vreme u Novom Pazaru idealno za fudbal, oko 19 stepeni Celzijusa.

14:58

Bez navijača!

Zbog kazne Novog Pazara, bez navijača... Ali, ne može se reći da je stadion prazan.

Izvor: Arena sport/screenshot

14:31

Rezervisti!

Na klupi Partizana čekaju Stevanović, Baždar, De Medina, Kalulu, Menig, Nikolić, Saničanin, Šćekić, Šehović, Trifunović i Živković, dok sa druge strane u Novom Pazaru imaju sledeće rezerviste: Zogović, Andrić, Anan, Bogdanovski, Brunčević, Čirjak, Elrahavi, Jovanović, Obradović, Šćepović i Suma.

14:29

Izašli su sastavi!

NOVI PAZAR: Mirković - Lazić, Azemović, Sise, Floro - Ergelaš, Momčilović, Đo, Milojević - Karaklajić, Ljajić.

PARTIZAN: Jovanović - Filipović, Marković, Ilić, Antić - Kanute, Belić - Severina, Natho, Zahid - Saldanja.

Izvor: MN Press

14:26

Dobro došli u MONDO live!

Novi Pazar od 15 časova dočekuje Partizan u okviru 14. kola Superlige. Crno-beli žele da zadrže pobednički niz, koji traje već 11 utakmica, i da tako zadrže razliku od šest bodova u odnosu na Crvenu zvezdu, dok Novopazarci planiraju da "ponove" rezultat od prošle godine, kada su u julu bili bolji od Partizana. 

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč Novi Pazar - Partizan iz minuta u minut.

Ukratko

  • Novi Pazar - Partizan 0:1
  • 12. pobeda crno-belih u nizu
  • Šesta uzastopna bez primljenog gola
učitaj još +