Fudbal

ŠTA TO NOSI TRENER ZVEZDE OKO VRATA? Poruka na pločici na hebrejskom jeziku - EVO ŠTA PIŠE!

Autor Mladen Šolak

Svi su primetili da ima pločicu na grudima, a evo šta piše na njoj.

Izvor: MN Press

Trener Crvene zvezde Barak Bahar izašao je na meč svog tima i RB Lajciga sa pločicom oko vrata, na kojoj je pisala poruka na hebrejskom i engleskom jeziku: "Dovedite ih kući, odmah!". S obzirom na to da na Bliskom istoku tačno mesec dana bukti krvavi sukob vojske izraela i pripadnika Hamasa, pretpostavka je da je u pitanju poruka sa apelom za povratak kući Izraelaca koji se nalaze u zatočeništvu.

Bahar je najpre odbijao da govori o ratu, a posle je otvorio dušu novinarima o stanju u Izraelu i rekao da mu je veoma teško dok članovi njegove porodice trče u sklonište na znak za vazhdušnu opasnost. "Kažu da fudbal povezuje nacije i ljude, da fudbal priča o miru i poštovanju, ali gde je poštovanje za 1.400 ljudi? Mladi ljudi su želeli u miru da odu na žurku, neki su ubijeni, živi spaljeni, silovani pa ubijeni... Teroristi su rasporili stomak trudnici i ubili dete. Ubijeno je više od 40 dece. Kidnapovali su žene, bebe, decu...", rekao je Bahar o sukobu u svojoj zemlji.

Kao i on, i njegovi treneri saradnici u stručnom štabu Crvene zvezde takođe su sa utakmice Lige šampiona poslali istu poruku, ispisanu na pločici. Pogledajte fotografije sa važne utakmice Zvezde u Ligi šampiona:

BONUS VIDEO: