IZNENAĐEN

BIVŠI GOLMAN ZVEZDE ŠOKIRAO HRVATSKU! "50 godina sam u fudbalu i nisam video da TOLIKO FORSIRAJU nekoga"

Autor Milutin Vujičić

Tomislav Ivković ističe da se previše priča o svakom detalju iz karijere Joška Gvardiola. Veruje da je dobar fudbaler, ali da se isto tako preteruje.

Izvor: Facebook/HRT Sport/YouTube/Man City/Screenshot

Bivši golman Crvene zvezde i Dinama Tomislav Ivković (63) već godinama je jedan od najzanimljivijih sagovornika u Hrvatskoj, bar kada je reč o fudbalu. Stalni je gost televizijskih emisija i ne preza da govori bez dlake na jeziku, zbog čega ga često kritikuju, a sada je privukao pažnju i dok je govorio o Mančester sitiju.

Nakon što je pogledao pobedu "građana" od 3:0 protiv Jang Bojsa, koja je mogla da bude i ubedljivija, Ivković se našalio na račun Erlinga Holanda, dok je takođe istakao i da mu već pomalo smeta koliko se velika hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol. Jasno je da je najveći defanzivni talenat na svetu, ali Ivković dodaje i da su neke stvari pomalo uveličane, posebno u Hrvatskoj gde se prati svaki njegov pas.

"Teško je više gledati da je čudo svaka lopta koju Gvardiol doda. Definitivno preteruju jer više nemam reči. Još nisam doživeo da o jednom igraču tako pričaju i forsiraju ga, a u fudbalu sam 50 i nešto godina. Ali, drago mi je zato što je naš igrač", istakao je bivši reprezentativac Jugoslavije.

Istakao je i da je Kovačić solidno odigrao taj meč, pohvalio je i Fodena za koga je rekao da je "konačno bio dobar", dok je sarkastično prokomentarisao učinak Holanda u apsolutnoj dominaciji Sitija. "Holand nije u formi jer nije postigao gol na nekoliko utakmica. Bez veze igrač. I mi, kako možemo brzo precrtati igrača i reći da nije u formi?", uvideo je ironiju modernog praćenja fudbala Ivković.

Podsetimo, Ivković je karijeru počeo sedamdesetih u Dinamu, a potom je sve iznenadio kada je 1983. godine prešao u Crvenu zvezdu. U karijeri je igrao i u Austriji, Genku, Sportingu... Za reprezentaciju Jugoslavije nastupao je od 1983. do 1991. godine, a pamti se da je odbranio penal Dijegu Maradoni na Svetskom prvenstvu 1990. godine. Nažalost, to nije pomoglo reprezentaciji.

BONUS VIDEO: