PODSEĆANJE

OD PARTIZANOVOG GOLGETERA JE DRHTALA EVROPA! Za jednim golom je zauvek žalio: Da su mi to priznali...

Autor Nemanja Stanojčić

Mustafa Hasanagić dao je 355 golova za Partizan, ali nije zaboravio onaj koji je poništen.

Izvor: MN Press

Legendarni fudbaler Partizana Mustafa Hasanagić (82) preminuo je. Ostavio je veliki trag u istoriji kluba i na 337 mečeva dao je ukupno 355 golova. Mnogi od njih će se pamtiti, a prisetio se jednog koji nije važio. Bilo je to protiv Sparte iz Praga.

U jednom od poslednjih intervjua pričao je baš o tom golu. "Vraćaju mi se one divne uspomene na ovom stadionu, tu sam postao najbolji golgeter svih vremena Partizana. Da mi nisu poništili onaj gol protiv Sparte, ja bih bio najbolji golgeter i u Evropi. A to je sve vezano za ovaj stadion koji mi je toliko drag", rekao je Hasanagić za klupski sajt.

Na slici - Partizanov tim u septembru 1967. Milan Vukelić, Branko Rašović, Ivan Ćurković, Blagoje Paunović, Ljubomir Mihajlović, Milan Damjanović, Mane Bajić, Bora Đorđević, Mustafa Hasanagić, Idriz Hosić i Josip Pirmajer

Bio je deo "Partizanovih beba" koji su 1966. godine igrali finale Kupa Evropskih šampiona i tada je on tresao mreže. "Mi smo u Pragu i vodili 1:0, dao sam taj gol, nekim sticajem nesrečnih okolnosti smo izgubili. Bio je jedanaesterac, bilo je kikseva i dogodio se poraz. Ali smo verovali u čuda", ispričao je on tada.

Partizan je u polufinalu KEŠ-a savladao Mančester junajted, pa je onda u finalu na stadionu "Hejsel" pred više od 55.000 ljudi izgubio od Real Madrida. Vasović je doneo prednost crno-belima, ali us Amanasio i Serena doneli trofej Madriđanima.

Mustafa Hasanagić gol protiv Sparte
Izvor: Youtube/Haris Korac

 Kakav je to tim bio!

BONUS VIDEO: