Užas!

DERBI PREKINUT ZBOG USTAŠKOG SLOVA I POLNOG ORGANA! Haos i skandali u Premijer ligi BiH! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Mostarski derbi dva puta prekinut zbog strašnih ispada navijačkih grupa sa zaraćenih strana.

Izvor: Profimedia

Gradski derbi Mostara u Premijer ligi BiH doneo je mnogo više od fudbala. Fudbaleri Veleža na putu su da upišu prvi trijumf u mostarskom derbiju posle više od tri godine. "Rođeni" golom Nermina Haskića vode 1:0 protiv Zrinjskog posle prvog poluvremena koje je završeno nakon gotovo 80 minuta, pošto je derbi prekidan u dva navrata. Kapiten Veleža odlično se ubacio na pet metara posle centaršuta Vehabovića i svojim desetim golom u sezoni doneo radost crvenoj polovini Mostara.

Ali, to nije bio najzanimljiviji deo utakmice koja se igra u Mostaru. Pored gola koji je psotigao nekadašnji napadač Radničkog iz Niša publika je mogla da vidi prvi deo igre koji je trajao gotovo sat i po vremena, zbog dva prekida koji će baciti senku na čitav derbi, pa tako i na pogodak nekada najboljeg strelca srpske Superlige.

Može se slobodno reći da su gradski derbi u Mostaru obeležili incidenti kojih je bilo nekoliko i prekidi kojih je bilo "samo" dva.  Sudija Irfan Peljto prvo je prekinuo meč u 34. minutu nakon što su navijači Zrinjskog priredili veliku bakljadu, a potom ubacivali baklje u teren, da bi nekoliko njih prešlo ogradu i sukobilo se sa redarima.

Takvo ponašanje izazvalo je potpuni haos na stadionu, pa fudbal nije mogao da se igra - zbog čega je Peljto obe ekipe poslao u svlačionicu. Sve se smirilo nakon dvadesetak minuta i tada je meč nastavljen, ali nije se igralo dugo...

Međutim, tek što su se fudbaleri vratili na teren i krenuli s igrom, novi prekid, ovog puta zbog incidenta na drugoj tribini. Navijači Veleža istakli su transparent na kojem su bili "svastika“, slovo U, Davidova zvezda i crtež muškog polnog organa. Sramno i nepotrebno za veliki derbi koji se igra u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ovaj transparent je posle razgovora igrača Veleža sa njihovim navijačima brzo uklonjen i nastavljen je mostarski derbi u kojem su navijači oba kluba svojim ponašanjem ukrali pažnju glavnim akterima na terenu.

BONUS VIDEO: