Fudbal

LEVANDOVSKI, KAKVO JE TO PONAŠANJE? Haos u Barseloni zbog snimka - to je samo DETE OD 16 GODINA! Oglasio se i direktor

Autor Mladen Šolak

Svi u klubu reaguju zbog reakcije Poljaka na terenu.

Izvor: Twitter/mohamma10859914

Napadač Barselone Robert Levandovski (35) našao se pod udarom kritika nakon što je na utakmici u klubu ignorisao svog skoro 20 godina mlađeg saigrača, Lamina Jamala, rođenog u julu 2007. godine. Na utakmici protiv Alavesa (2:1) u Barseloni, na kojoj je bio dvostruki strelac, Poljak u jednom trenutku nije hteo da pruži ruku španskom talentu, očigledno ljut jer mu u prethodnoj akciji nije dodao loptu. Pogledajte tu situaciju:

Levandovski je pod naletom kritika morao da se oglasi. "Bila je to samo slučajnost. Pomagao sam mu nekoliko puta, savetovao sam ga, čak i u na toj utakmici. Normalno je nešto reći ili viknuti na teren. Čitava situacija je samo slučajnost i nema dublje značenje". 

Takođe, oglasio se i direktor Barselone, Deko: "Levandovski je igrač pod ugovorom i veoma smo srećni sa njim. On je jedan od lidera našeg tima i siguran sam da nema problema između njega i Lamina Jamala. On je prvi koji ga brani".

Levandovski je verovatno nervozan i zbog svoje slabije forme u prethodnih mesec dana, kao i zbog povrede zgloba. Od 23. septembra čekao je da postigne gol u Primeri i za to su mu bile potrebne četiri utakmice, uključujući i poraz od Real Madrida u "El Klasiku".