Fudbal

BIVŠI KAPITENI ZVEZDE OPET U SRPSKOM FUDBALU! Sve je dogovoreno - potpisali i Đorđević i Lalatović!

Autor Mladen Šolak

Radnički iz Niša i Spartak iz Subotice dobili nove trenere.

Izvor: MN Press

Bivši kapiteni Crvene zvezde, a sada treneri, imaju novi posao u Superligi. Slavoljub Đorđević preuzeo je Radnički iz Niša, javio je "Mozzart sport", a Nenad Lalatović je definitivno novi šef struke Spartaka iz Subotice, jer je taj klub poslao novinarima poziv na konferenciju za novinare-promociju, zakazanu za sredu.

Radnički iz Niša rastao se sa Nikolom Trajkovićem, takođe bivšim igračem Zvezde, sa kojim je ove sezoneostvario tri pobede u 14 kola Superlige i trenutno zauzima tek 14. mesto na tabeli. Đorđević će preuzeti tim koji je doživeo sedam poraza i čeka ga pakleno težak raspored posle novembarske pauze zbog utakmica reprezentacije. Bivši trener Radnika iz Surdulice i Vojvodine vodiće Radnički u prve četiri utakmice protiv Čukaričkog kod kuće, TSC-a u gostima, zatim protiv Crvene zvezde u gostima i protiv Partizana i Vojvodine kod kuće.

Sa druge strane, Nenad Lalatović vratio se u srpski fudbal posle kratke epizode u ukrajinskoj Zorji, a poslednji od 11 srpskih timova u kojima je radio bila je Mladost iz Novog Sada. On će naslediti poznatog Rusa Aleksandra Keržakova, koji nije sa Subotičanima uspeo da ostvari značajan rezultat, pa je Lalatoviću ostavio tim na 11. poziciji tabele, sa 16 osvojenih bodova u 14 kola i nakon osam doživljenih poraza.

Lalatović će debitovati posle pauze protiv IMT-a u Beogradu 25. novembra, a potom će u Subotici na prvoj utakmici kao domaćin igrati protiv Radnika iz Surdulice. Spartak je poslednju pobedu ostvario pre više od mesec dana, na gostovanju TSC-u (2:0), posle čega se dogodila negativna serija zbog koje je Keržakov i napustio tim.

Prethodne dve Lalatovićeve epizode nisu bile uspešne u ovdašnjem fudbalu, jer Mladost iz Novog Sada nije uspeo da sačuva u Superligi, kao što se prethodno ni na klupi Borca iz Banjaluke nije zadržao duže od nekoliko meseci. Sada je pred njim novi izazov, na severu Bačke.

BONUS VIDEO: