Fudbal

VREĐAO POKOJNOG DEČAKA, ODBIO DA SE IZVINI PORODICI! Presuđeno MONSTRUMU sa stadiona: Ostao bez posla, a sad ga čeka ovo

Autor Mladen Šolak

Engleski sud doneo je presudu "navijaču" koji je vređao hrabrog dečaka, navijača Sanderlenda.

Izvor: Twitter/printscreen/@StokeyyG2

Navijač Šefild Venzdeja Dejl Hjuton osuđen je u petak na uslovnu kaznu od 12 nedelja zatvora zato što je na jednoj utakmici ismevao smrt hrabrog dečaka Bredlija koji je navijao za Sanderlend i 2017. preminuo od teške bolesti. Nakon svog monstruoznog čina, on se u petak pojavio u sudnici na izricanju presude, gde mu je sudija Markus Vejt rekao da je svojim postupkom izazvao dodatno traumatizovanje porodice koja je već bila u žalosti.

"Pokazali ste bezosećajno nepoštovanje hrabrog mladog čoveka koji je sa pravom izazivao najviše poštovanje fudbalskih navijača sa svih strana", rekao je sudija. Iako je utvrdio da "navijač" ovaj skandalozni gest nije unapred planirao, zaključio je da je ipak imao dovoljno vremena da razmisli o tome šta radi dok je tražio sliku. "Nosim se mišlju da koliko god da ste dugo to pretraživali, ni u jednom trenutku niste pomislili - šta to, dođavola, radim? Uvreda je bila usmerena prema navijačima Sanderlenda i mislim da niste ni pomislili na porodicu dečaka, ni da time niste uradili ništa dobro za nju", takođe je rečeno osuđenom Englezu.

Sudija je konstatovao da je Hjuton pokazao da mu je žao i uz to je odredio da će morati da plati 239 funti za troškove suđenja i za doplatu žrtvama. Nakon što su ga novinari pred sudom pitali da li ima nešto da poruči porodici hrabrog Bredlija, Hjuton (32) je samo odrično odmahnuo glavom, bez namere da se izvini.

Izvor: Dave Higgens / PA Images / Profimedia

On je u međuvremenu ostao bez posla montera prozora, izbačen je iz lokalnog fudbalskog i kriket tima i odlukom suda u narednih pet godina neće moći na fudbalske utakmice, kao što će morati i da odradi 200 sati neplaćeno i uz 20 dana rehabilitacije, jer je utvrđeno da je bio pozitivan na kokain.

BONUS VIDEO: