ZVONI TELEFON

ŠAĆIRI ŠOKIRAO FS ŠVAJCARSKE PRED MEČ SA TZV. KOSOVOM! "Šta da radim, roditelji su mi tražili?"

Autor Milutin Vujičić

Na tribinama stadiona u Bazelu će biti "svi ikada" Šaćiriji.

Izvor: Daniela Porcelli / imago sportfotodienst / Profimedia

Švajcarska je propustila priliku protiv Izraela, tako da će tek večeras u Bazelu protiv tzv. Kosova imati novu priliku da potvrdi plasman na Evropsko prvenstvo 2024. Zbog toga su već danima u fokusu javnosti Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, koji će morati da "zapnu" protiv svojih, što nije uvek bio slučaj u prošlosti.

Tako kapiten Džaka nije hteo uopšte da priča za medije posle meča sa Izraelom, dok je po UEFA protokolu Šaćiri bio u obavezi da priča na konferenciji za novinare gde je, između ostalog, otkrio i da neće slaviti ako postigne gol protiv "Kosova". Fudbaler iz Gnjilana je to objasnio bez uvijanja: "Ja imam veliko poštovanje prema 'Kosovu'. Rođen sam tamo, moji roditelji su odatle i tamo imam mnogo rođaka. Uprkos tome, želim da dam golove za Švajcarsku jer igram fudbal i to je moj posao. Ali, neću slaviti golove", naglasio je Šaćiri u pokušaju da zadovolji obe strane.

Inače, Džerdan Šaćiri je otkrio i da je imao specijalan zahtev od Fudbalskog saveza Švajcarske pošto su samo njegovi roditelji tražili 40 ulaznica za predstojeći meč u Bazelu. "Prijatelji me i dalje zovu svaki dan. Želim da se to više završi i da spustim slušalicu svima", nasmejao se reprezentativac Švajcarske.

Meč između Švajcarske i "Kosova" igra se od 20.45. Švajcarska i Rumunija inače imaju po 16 bodova, Izrael ima 12, "Kosovo" je na 10, Belorusija na šest, a Andora na dva osvojena boda.

BONUS VIDEO: