Čudno!

JEDAN OD NAJBOLJIH SLAGAO SAVA MILOŠEVIĆA! Skandal u BiH - povređen, a u klubu igra!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine zbog povrede nije na spisku, ali je nastupio na meču svog kluba.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena srpskim trenerom Savom Miloševićem doživela je debakl u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je na gostovanju ubedljivo poražena od Liuksemburga. Na tom meču nije bilo nekoliko najboljih igrača BiH, a zbog jednog bi mogao da nastane skandal - iako je javljeno da je povređen, Miralem Pjanić (33) zaigrao je za svoj klub u u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

I ne samo da je zaigrao... Iskusni vezni fudbaler, nekadašnji član Meca, Liona, Rome, Juventusa, Barselone i Bešiktaša bio je asistent na revanš meču četvrtfinala Liga kupa, koji je njegov Al Šarža izgubio (2:1). Poraz koji znači i kraj u ovom takmičenju obeležio je nastup fudbalera iz Bosne i Hercegovine posle mesec dana pauze i to u trenucima kada nije sa nacionalnim timom jer je povređen!

Ostaje da se vidi da li će Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ponuditi neko objašnjenje za ovu situaciju ili su fudbaleri samoinicijativno počeli da okreću leđa novom selektoru koji je odradio tek tri meča na klupi. Uz Miralema Pjanića su obaveze u reprezentaciji tokom novembra propustili Edin Džeko, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Adrian Leon Barišić i Ibrahim Šehić. Svi su odsutni zbog povreda.

Podsećamo, Miralem Pjanić rođen je u Tuzli, ali je odrastao u Luksemburgu gde je i počeo da se bavi fudbalom. Igrao je za nekoliko selekcija u mlađim reprezentativnima kategorijama Luksemburga, a zatim odlučio da predstavlja Bosnu i Hercegovinu. Debitantski nastup upisao je davne 2008. godine na utakmici protiv Bugarske i do sada je odigrao 114 mečeva za seniorski tim BiH.

U oktobarskim mečevima nastupio je za reprezentaciju. Na prvom meču koji je Savo Milošević vodio kao selektor Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić je odigrao 78 minuta u pobedi nad Lihtenštajnom (2:0), a zatim je bio na terenu svih 90 minuta protiv Portugala, u ubedljivom porazu (5:0).  

BONUS VIDEO: