Fudbal

POSLE ZAGRLJAJA SA DEKIJEM ZNALI SMO DA JE KRAJ! Gotova velika karijera, kultni napadač Serije A sa 40 godina odustao!

Autor Nikola Lalović

Posle dve decenije vrhunskog fudbala sada je i zvanično rekao da je kraj. Fabio Kvaljarela je otišao u zasluženu penziju!

Izvor: Sportimage Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

E sada je stvarno kraj! Iako je svima bilo jasno da je Fabio Kvaljarela završio sa aktivnom fudbalskom karijerom kada je izašao iz igre u poslednjem meču prethodne sezone i zagrlio se sa Dejanom Stankovićem, tek sada je i zvanično to potvrdio. 

Špic koji je sa godinama postao legenda Serije A u kojoj je upisao 556 mečeva uz 182 gola i 53 asistencije, sada je gostujući u jednoj emisiji i zvanično potvrdio da je njegova karijera došla do kraja. 

"Primoran sam da prestanem da igram. Slobodan sam igrač, ali sam u neprihvatljivom fizičkom stanju da bih mogao da se vratim na teren", rekao je on, a na kraju prošle sezone je naglasio: "Oprostio sam se kako sam i želeo, pred svojim navijačima uz velike emocije. Nema smisla da nakon svega još budem aktivan igrač, imao sam oproštaj za pamćenje."

Sa 40 godina Kvaljarela je rešio da je kraj, a njegova karijera je bila za pamćenje. Počeo je u Torinu, koji ga je pozajmljivao Fiorentini i Kjeliju. Posle Askolija proveo je prvih godinudana u Sampdoriji, da bi u Udinezeu i Napoliju postao reprezentativac Italije. Otišao je 2010. u Juventus i osvojio tri titule pšrvaka Italije pre selidbe u matični Torino. Kada je 2016. kad iskusan igrač stigao u Sampdoriju malo ko je očekivao da će postati legenda kluba. NBa kraju je tu proveo sedam godina, dao 92 gola na 251 meču i 2019. bio najbolji strelac Serije A.

Za nacionalni tim Italije je povremeno igrao i na kraju je upisao 28 nastupa i dao je osam golova. Igrao je na Euru 2008. godine za Italiju kao i na Svetskom prvenstvu 2010.

BONUS VIDEO: