Fudbal

SRBIJA OVAJ GOL ČEKALA 23 GODINE: Miloš uradio što NIKO NIJE u 21. veku!

Autor Mladen Šolak

Miloš Veljković dao je gol protiv Bugarske u Leskovcu i poveo "orlove" ka dugo iščekivanom Evropskom prvenstvu.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Utakmica Srbija - Bugarska na novom stadionu u Leskovcu počela je savršeno po naš tim. vodećim golom Miloša Veljkovića! Tim golom, Srbija je napravila ogroman korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, prvom od 2000. godine, za šta je potrebno samo da "orlovi" ne izgube od komšija na stadionu "Dubočica".

Veljković igra za reprezentaciju još od 2017. godine, ali verovatno je ovo njegov najznačajniji potez koji je izveo od tada! U svom 30. nastupu, dao je gol koji nje otvorio Srbiji vrata koja su joj bila zatvorena još od kraja 20. veka - a kroz njih se prolazi na Evropsko prvenstvo.

Poslednji put, naša reprezentacija igrala je na kontinentalnoj smotri još kada je aktuelni selektor Dragan Stojković Piksi bio kapiten, a Veljković je tada imao samo pet godina i odrastao je u Švajcarskoj, gde je rođen u Bazelu 1995. igrom sudbine, skoro četvrt veka nakon tog plasmana tadašnjih "plavih", čekali smo da baš Veljković pogodi u Leskovcu i da pred predsednikom UEFA najavi da Srbija konačno odlazi na EURO! Pogledajte njegov gol:

Miloš Veljković
Izvor: YouTube/TV Arena sport

BONUS VIDEO: