Euro!

PIKSI VIKNUO - SAD MOŽE SVE! "Setite se jedne zaista loše epizode..."

Autor Nikola Lalović

Srbija se plasirala na Euro, a nasmejani Dragan Stojković Piksi je posle svega bio zadovoljan.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

"Sad može sve!", čuli smo Dragana Stojkovića selektora Srbije kako poručuje novinarima sa osmehom na licu! Vidno zadovoljan plasmanom na Euro 2024. uprkos problemima u igri našeg tima on je naglasio da je velika, velika stvar za srpski fudbal odlazak na Evropsko prvenstvo posle 24 godine pauze. 

"Hvala na čestitkama, ovo je veliki dan za srpski fudbal. Srbija je dočekala da ima svoju ekipu na Evropskom prvenstvu. Čestitamo ovim momcima koji su zaista odradili i borili se i verovali do kraja. čestitke svima, srećni smo i zadovoljni", rekao je selektor Srbije. 

Pre 24 godine u Belgiji i Holandiji selekcija SR Jugoslavije je otišla na Euro predvođena Draganom Stojkovićem kao kapitenom, a sada je Piksi kao selektor odveo tim na prvenstvo koje nam je dve decenije izmicalo. 

"Setite se jedne zaista jako loše epizode protiv Škota i ja sam i juče rekao na konferenciji da neće utakmica biti laka i znao sam da neće biti. Ovi momci su pokazali jedan strašan mentalitet, a to je potrebno za Evropsko prvenstvo", dodao je Piksi. 

Ipak morala je da se obrati pažnja i na lošu igru u ovom meču. Primili smo dva gola od Bugarske, odbrana ponovo nije izgledala dobro, ali naglasio je Piksi da nije lako igrati ovakve utakmice. 

"Prvo poluvreme smo kontrolisali mečl, stvarali šanse, poveli sa 1:0, ali smo znali da neće biti lako. Opet su nam se kod oba gola Bugara desile greške, praktično poklon golovi. Nije lako igrati ovakvu utakmicu na psihološkom planu, ali smo se izdigli iz toga". završio je Piksi. 

BONUS VIDEO: