Fudbal

SRBIJA U PROBLEMU, SAVO MILOŠEVIĆ NIJE POMOGAO! "Orlovi" klize u NAJSLABIJI šešir, čeka ih jako težak žreb!

Autor Mladen Šolak

Sve veći problem za reprezentaciju Srbije uoči Evropskog prvenstva u fudbalu.

Izvor: Armin Durgut / Pixel Media / Profimedia

Reprezentacija Srbije klizi ka četvrtom, najslabijem "šeširu" na žrebu za EURO 2024, koje će biti odigrano sledeće godine u Nemačkoj. Slovačka je u nedelju uveče u Bosni i Hercegovini ostvarila važnu pobedu 2:1 protiv tima Save Miloševića, čime je osigurala svoje mesto u trećem "šeširu" na žrebu zakazanom za subotu, 2. decembar.

U ovom trenutku ostvaruju se predviđanja da će Srbija na žrebu biti u "šeširu" sa timovima koji će doći iz plej-ofa i sa još tri ekipe koje su u kvalifikacijama osvojile manje bodova od onih iz šešira iznad. To naravno donosi i teže protivnike na Evropskom prvenstvu, koje će biti povratničko za našu reprezentaciju posle pauze od čak 24 godine.

Slovačka je pobedom završila kvalifikacije sa 22 osvojena boda u 10 utakmica, iza perfektnog lidera Portugala, dok je Bosna i Hercegovina na petom mestu, sa samo devet poena i samo jednim timom ispod sebe - Lihtenštajnom. Ranije u nedelju, Srbija je remijem protiv Bugarske izborila plasman na EURO i sada će iščekivati dalji rasplet u kvalifikacijama, čekajući žreb za dve nedelje.

BONUS VIDEO: