ETO TI GA SAD..

SRBIJA U ČETVRTOM ŠEŠIRU ČEKA ŽREB! Kad dobijemo NAJTEŽU grupu na EURO2024 - nema kukanja, sami smo krivi!

Autor Milutin Vujičić

Srbija je skakala iz trećeg u drugi, pa iz drugog u četvrti šešir i sada nema sumnje da će dobiti tešku grupu na Evropskom prvenstvu. A moglo je mnogo drugačije...

Izvor: MN Press/Twitter/fmeetsdata/Screenshot

Fudbalska reprezentacija Srbije se "kroz iglene uši" plasirala na Evropsko prvenstvo, ali ako ništa razbijen je konačno maler koji je trajao pune 24 godine. "Orlovi" će tako sledećeg juna igrati na kontinentalnom turniru u Nemačkoj, a već sada svi razmišljaju o žrebu od koga - kao što to dobro znamo - mnogo toga zavisi.

Ipak, to kao da smo malo ignorisali i nismo se potrudili da bar na papiru dobijemo lakše rivale, pa smo tako u toku meča sa Bugarskom - "skakali" iz jednog šešira u drugi. Najsigurniji smo bili u trećem, pa smo za vreme našeg i vođstva Crnogoraca bili u drugom, da bi na kraju morali da budemo presrećni što smo makar u četvrtom. Posledice toga možda ćemo saznati tek kada 2. decembra u 18 časova u Hamburgu bude održan žreb, ali ako dobijemo tešku grupu, niko ne sme da kuka! Apsolutno smo sami krivi za to...

Kvalifikacije će biti završene u utorak i tada će sve biti definitivno, ali sadašnji rezultati nam daju 96 odsto šansi da budemo u četvrtom šeširu, odnosno još četiri posto za treći. Šta nam je potrebno za to? Da danas remiziraju Slovenija i Kazahstan, a da Češka ne pobedi Moldaviju kod kuće. Malo je reći da je to "nategnuto".

Ovako trenutno izgledaju projekcije za šešire za Evropsko prvenstvo, s tim da u narednih 48 sati može da dođe do malih promena, posebno u trećem i četvrtom šeširu.

PRVI ŠEŠIR: Nemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Španija, Belgija.
DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Danska, Albanija, Rumunija, Turska, Austrija.
TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Slovačka, Holandija, Hrvatska, Slovenija, Italija.
ČETVRTI ŠEŠIR: Švajcarska, Srbija, Češka, i tri pobednika plej-ofa (potencijalno: Ukrajina, Grčka i Poljska)

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj igra se od 14. juna do 14. jula, a učestvuju ukupno 24 reprezentacije podeljene u šest grupa. Dalje prolaze po dve najbolje i ukupno četiri najbolje trećeplasirane.

BONUS VIDEO: