Fudbal

ŠOK - DA LI JE UKRAJINI "UKRADEN" EURO 2024? Odluka sudije u 92. napravila HAOS u utakmici odluke!

Autor Mladen Šolak

Odluka španskog sudije izazvala skandal u utakmici odluke. Da li je bio u pravu?

Izvor: Twitter/FancyDiMaria_ ·

Duel Ukrajine i Italije u Leverkuzenu završen je nerešeno bez golova (0:0), čime su se "Azuri" kvalifikovali za Evropsko prvenstvo, a Ukrajinci poslati u plej-of, u kojem bi mogli da igraju protiv Bosne i Hercegovine. Meč je izazvao velike kontroverze, jer je sudija Hesus Žil Mancano procenio da nije bilo penala u startu Brajana Kristantea na skupocenom vezisti Čelsija Mihajlu Mudriku u 92. minutu.

Gledanjem usporenog snimka, može se zaključiti da je određeni kontakt ipak postojao, ali je španski arbitar ipak procenio da tu nije bilo dovoljnih elemenata za jedanaesterac. Italijani su se branili i odbranili, a Ukrajinci su razočarani napustili stadion u Leverkuzenu, gde su dočekali Italiju zbog rata u svojoj zemlji.

"To meni uopšte ne deluje kao penal. Iz jednog ugla je izgledalo kao da ga je dodirnuo, ali iz drugog se vidi da su se jedva dotakli", rekao je posle utakmice vezista Italije Davide Fratezi, koji je odigrao čitav meč. Pogledajte tu situaciju:

Podsetimo, u ponedeljak uveče i Slovenci su "overili" svoje mesto na Evropskom prvenstvu na koje su poput Srbije prvi put otišli od 2000. godine, a njihov plasman i uspeh Češke u kvalifikacijama izbacili su Piksijeve "orlove" u četvrti, najslabiji šešir na žrebu za EURO 2024, koji je zakazan za subotu, 2. decembar.

BONUS VIDEO: