BIĆE TESNO

HRVATI DRŽE SUDBINU SRBIJE U SVOJIM RUKAMA! "Drama" u četvrtom šeširu, možda ne prođemo tako loše!?

Autor Milutin Vujičić

Hrvatska odlučuje da li će sa Srbijom u poslednji šešir i da li će nas tako "izbeći" na Evropskom prvenstvu.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali od sinoć je i definitivno - biće smeštena u najslabiji šešir na žrebu (Hamburg, 2. decembar). To u teoriji znači da će Srbija dobiti tri teža rivala i biće joj vrlo teško da "izađe" u nokaut fazu, međutim na kraju bi moglo čak da se ispostavi da smo vrlo dobroprošli pod uslovom da jaki timovi koji su sada sa nama u tom šeširu "ne pobegnu u bolji".

Sada je ostalo još samo nekoliko nepoznanica oko šešira. Sve će biti završeno večeras kada ćemo saznati šta se dešava s Italijom, Švajcarskom, Turskom, Hrvatskom... Oni i dalje mogu da "skaču" iz šešira u šešir.

Italija je trenutno u najslabijem četvrtom šeširu, ali to još može da se promeni. Zato večeras čeka šta će se desiti na mečevima Hrvatska - Jermenija i Vels - Turska. Ako "vatreni" ne pobede u Zagrebu, i uz to Vels osvoji tri boda, u tom slučaju će Italija skočiti u treći šešir i biće potencijalni rival Srbije. Istovremeno, Hrvatska bi završila u baražu, samim tim i u četvrtom šeširu i ne bi igrali protiv Srbije ako bi se plasirali na EURO.

Što se tiče Švajcarske, oni večeras gostuju Rumuniji i bore se za prvo mesto u grupi. Švajcarci su trenutno u četvrtom šeširu, a pobeda bi ih lansirala u drugi. U suprotnom, Rumunija će biti u drugom. Ovako trenutno stoje stvari:

PRVI ŠEŠIR: Nemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Španija, Belgija.
DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Danska, Albanija, Rumunija, Turska, Austrija.
TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Slovačka, Holandija, Hrvatska, Slovenija, Češka.
ČETVRTI ŠEŠIR: Švajcarska, Srbija, Italija, i tri pobednika plej-ofa (potencijalno: Ukrajina, Grčka i Poljska)

BONUS VIDEO: