ETO TI SAD

PIKSI, VIDIŠ LI OVO? ENGLEZI NAM SE SMEJU! "Samo da dobijemo Srbiju u grupi, a izbegnemo Hrvate!"

Autor Milutin Vujičić

Engleski novinari prognozirali su da bi grupa sa Srbijom bila najpovoljnija za njihovu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Fudbalska reprezentacija Srbije naći će se u četvrtom šeširu (čitaj najslabijem) na žrebu za Evropsko prvenstvo 2024. Razlog je remi (2:2) sa Bugarskom u poslednjem kolu kvalifikacija, koji smo proslavili jer je posle 24 godine doneo plasman na kontinentalni turnir, ali bi to i te kako moglo da nas košta kada se budu izvlačile kuglice u Hamburgu 2. decembra.

Istina, postoji teorija po kojoj bi Srbija zbog "pada" u četvrti šešir mogla da izbegne Švajcarsku ili Hrvatsku/Italiju, međutim porazno je što nas već svi žele da protivnika. Kada se održavao žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru, mnogi su se plašili da za rivala dobiju Srbiju, međutim samo godinu dana posle Mundijala - engleski "Skaj Sports" ističe da bi upravo selekcija Dragana Stojkovića bila protivnik po meri.

"Pogledajmo potencijalni žreb za Englesku za Evropsko prvenstvo, iako nije sve rešeno oko šešira. Ovako bi izgledao najbolji žreb za Englesku, najbolji scenario: Albanija, Slovenija i Srbija. Sa druge strane, najteži žreb bio bi da dobijemo Dansku, Holandiju i Hrvatsku", rekao je novinar "Skaj Sportsa" na 11 dana do žreba.

Iako je s jedne strane možda dobro što smo potcenjeni i što neće biti prevelike euforije (jer nas fudbaleri ubeđuju da ne igraju dobro zbog pritiska), pomalo je i ružno što smo se doveli u situaciju da nam se Engleska smeje i bira nas za najslabijeg rivala iz četvrog šešira. Nije to samo zbog konkurencije, nego i zbog toga što smo zapravo ostavili slab utisak od čuvenog Lisabona i od tada je naša reprezentacija u ozbiljnom padu.


Podsetimo, večeras se završavaju evropske kvalifikacije i još utakmice Hrvatska - Jermenija, Vels - Turska i Rumunija - Švajcarska mogu da utiču na promene. Ne i da nas "izbave" iz lošeg društva.

  • PRVI ŠEŠIR: Nemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Španija, Belgija.
  • DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Danska, Albanija, Rumunija, Turska, Austrija.
  • TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Slovačka, Holandija, Hrvatska, Slovenija, Češka.
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Švajcarska, Srbija, Italija, i tri pobednika plej-ofa (potencijalno: Ukrajina, Grčka i Poljska)

BONUS VIDEO: