ETO TI SAD

ODVEO IH NA EURO, PA MU PREKIPELO! Zbog kritika u javnosti selektor podneo ostavku i sve IZNENADIO

Autor Milutin Vujičić

Selektor Češke odlučio da napusti reprezentaciju posle pet godina.

Izvor: YouTube/CGTN Sports Scene/Screenshot

Fudbalska reprezentacija Češke savladala je sinoć Moldaviju (3:0) i tako je definitivno osigurala plasman na Evropsko prvenstvo 2024, međutim samo nekoliko sati posle velikog uspeha - veliki šok. Selektor Jaroslav Šilhavi odlučio je da podnese ostavku zbog toga što je mesecima unazad bio kritikovan u tamošnjoj javnosti, pre svega zbog lošeg fudbala koji je igrala Češka, ali i ne tako sjajnih rezultata.

"Pritisak je bio ogroman, a iskreno ponekad ga nisam ni razumeo", rekao je Šilhavi koji je ovim potezom na kraju iznenadio javnost, iako su mesecima unazad tražili "njegovu glavu", da bi se sve promenilo nakon odlaska.

Šilhavi je inače bio selektor Češke od 2018. godine i predvodio ih je na 60 utakmica. Upisao je 29 pobeda, 10 remija i 21 poraz, a Češka je pod njegovim vođstvom obezbedili su dva učešća na Evropskom prvenstvu, dok su jedino pošteno zakazali u kvalifikacijama za Katar 2022. 

Za sada se ne zna ko će predvoditi Češku na EURO2024, ali znamo da su potencijalni rivali Srbije pošto će na žrebu 2. decembra biti u trećem šeširu.

BONUS VIDEO: