Idemo orlići!

SRBIJA DOŽIVELA BLAMAŽU, ALI SE NADA EURU: Upisana pobeda, sad nam slede ključne utakmice!

Autor Nikola Lalović

Srbija se obrukala kada je primila devet golova protiv Engleske, ali ukoliko dva puta pobedimo Ukrajince možemo se nadati prolasku na Euro.

Izvor: MN Press

Mlada reprezentacija Srbije savladala je Luksemburg 2:0 (2:0) na domaćem terenu i tako ostala u igri za plasman za Evropsko prvenstvo. Sada je naš tim na deobi drugog mesta u grupi sa Engleskom sa devet bodova, mada Englezi imaju jedan odigran meč manje.

Ukrajina je u drugom meču grupe savladala Azerbejdžan 1:0 i tako nastavila sa sjajnim rezultatima pa su prvi na tabeli sa maksimalnih 15 bodova, dok Luksemburg, Severna Irska i Azerbejdžan imaju po tri boda.

Srbija je na ovom meču povela golom Petra Ratkova u 13. minutu kad aje korpulentni špic uspeo da pritisne odbranu rivala i da u trku izblokira golmana Luksemburga, nakon čega je lopta ušla u mrežu. Nakon pola sata sa penala je konačnih 2:0 postavio najbolji igrač ove generacije Vladimir Lučić.

Bila je ovo prva pobeda novog selektora Ljubinka Drulovića na klupi Srbije, pošto je on debitovao porazom od Engleske 3:0 u Staroj Pazovi, pošto je zamnio Dušana Đorđevića.

BONUS VIDEO: