Sada se sve zna

SRBIJA MOŽE SA HRVATSKOM, NE MOŽE SA ŠVAJCARSKOM: Ovo su svi mogući rivali "orlova" na Euru, a evo i kada je žreb!

Autor Nikola Lalović

Evo konačnog sastava šešira za žreb za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj koje se održava 2024. godine.

Izvor: Profimedia

Srbija će se na žrebu za grupnu fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj 2024. godine naći u četvrtom šeširu i to smo znali odranije. Sada kada su kvalifikacije gotove znamo i ko može da nam bude rival na prvenstvu.

Sa nama će se u četvrtom šeširu naći Italija i Švajcarska, kao i tri pobednika plejofa, koji nam ne mogu biti rivali. Žreb će se održati 2. decembra u 17 časova.

A ko može da igra protiv Srbije? E, tu zasta ima jako, jako teških rivala i neće biti lako "orlovima" da se nađu u nokaut fazi Eura s obzirom na dosta lošu poziciju našeg tima. 

PRVI ŠEŠIR - Sve sami velikani

Izvor: Profimedia

Ovde nije bilo nikakvih promena i utakmice odigrane u utorak uveče ni na koji način nisu uticale na sastav prvog šešira. Ko god da nam padne iz njega biće paklen rival. Tu su redom velikani evropskog fudbala: Nemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija kao i Englezi koji su istakli da žele baš Srbiju na ovom žrebu.

DRUGI ŠEŠIR - Dva tima u zadnji čas

Izvor: MN Press

Pre poslednjih mečeva kvalifikacija sigurne u drugom šeširu bile su selekcije Mađarske, Danske, Austrije i Albanije. Nakon završetka kvalifikacija u grupnoj fazi sada se zna da su se u drugom šeširu našle i selekcije Turske i Rumunije. Turci su ovde stigli posle remija sa Velsom 1:1, a Rumuni nakon što su pobedili Švajcarsku. 

TREĆI ŠEŠIR - Hrvatska!

Izvor: DENIS LOVROVIC / AFP / Profimedia

Znali smo od ranije da će se ovde naći Škotska, Slovenija, Slovačka. Češka, ali i velikan Holandija! Sada posle herojske partije Anta Budimira i pobede nad Jermenijom 1:0 uspela je ovde da se nađe i Hrvatska što znači da je moguće da se "orlovi" i "vatreni" sastanu na velikom takmičenju. 

BONUS VIDEO: