ŠTA BI!?

TRI GODINE GA NIKO NI ČUO NI VIDEO! Pojavio se fudbaler iz Severne Koreje, postao NAJPLAĆENIJI i samo nestao...

Autor Milutin Vujičić

Konačno se pojavio najbolji fudbaler iz Severne Koreje koga niko godinama nije video.

Izvor: Twitter/futbolrpdc/Screenshot

Kvang-Song Han (25) bio je prvi fudbaler iz Severne Koreje koji je postigao gol u Evropi još 2017. godine u dresu Kaljarija i  zato je najavljen kao čudo od deteta, međutim nakon odlaska u Juventus, pa u Katar, bukvalno je nestao sa scene. Sve do nedavno, preciznije  16. novembra i meča Severne Koreje i Sirije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026, niko ga nije ni čuo ni video i već su počele da kolaju čudne priče o njemu...

Ipak, Kvang-Song Han je živ i zdrav i nakon tri godine pauze odigrao je fudbalski meč i to u dresu reprezentacije. Doživeo je poraz od Sirije (0:1), a potom je postigao gol i zabeležio asistenciju protiv Mjanmara (6:1), nagovestivši na potencijal koji je pokazivao sve dok nije otišao u Katar zbog koga je precrtan.

O čemu se radi? Han je u januaru 2020. godine potpisao petogodišnji ugovor sa Al Duhailom iz Katara vredan oko pet miliona evra, čime je postao najplaćeniji sportista iz Severne Koreje, međutim ubrzo je dobio otkaz. Klub ga je otpustio zbog sankcija Ujedinjenih nacija koje su branile građanima Severne Koreje da "rade u inostranstvu", nakon čega je navodno deportovan u Italiju. Nije poznato da li je sve vreme bio u Italiji ili je bio u Severnoj Koreji, odnosno kako je mogao da uđe u svoju domovinu zbog striktnih pravila koja su važila za vreme pandemije korona virusa.

Zvanični podaci kažu da je pre mečeva u dresu Severne Koreje ovog novembra, poslednji meč odigrao još 21. avgusta 2020. godine. Šta je tačno radio u međuvremenu, teško da ćemo ikada saznati, pošto Kvang-Song Han ne daje intervjue. Zvanično, nema ni klub.

BONUS VIDEO: