Kako to?

ŠOK ZA MESIJA I ARGENTINU, OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Posle dva trofeja odlazi arhitekta istorijskih uspeha!

Autor Nikola Lalović

Iako je Argentini doneo trijumf na Kopa Americi i na Svetskog prvenstvu Lionel Skaloni želi da ide!

Izvor: Fabideciria / Alamy / Alamy / Profimedia

Argentina ne samo da je posle 35 godina pauze osvojila Kopa Ameriku 2021. godine, ne samo da su pod Lionelom Skalonijem konačno uzeli treću titulu prvaka sveta, već je usledio period nove sjajne forme. Sada su u dramatičnoj utakmici bili bolji od Brazila 1:0 i to na "Marakani", a nakon toga je usledio šok. Svoj odlazak iz nacionalnog tima je najavio upravo trofejni selekor. 

Selektor koji je doneo sve ove uspehe, koji je konačno posložio tim oko Lionela Mesija kako treba iako u prvih šest meeva u kvalifikacijama ima pet pobeda i trijumf nad najvećim rivalom sada razmišlja da ode! 

"Hteo sam da kažem jednu stvar... Moram u ovom trenutku da razmislim o dosta toga. Moram da razmislim o tome šta ću da učinim. Nije ovo moj odlazak, ali moram da razmislim. Teško je nastaviti pobedjivati. Naši igrači zaslužuju trenera, koji će da im pruži maksimalnu energiju. Reći ću to predsedniku Saveza i igračima", rekao je Skaloni posle meča. 

Nakon utakmice su ispred medija izašli stubovi odbrane Nikolas Otamendi i Kristijan Romero i istakli da im ne pada na pamet da dozvole selektoru da napusti kormilo tima!

"U euforiji i slavlju smo dobili tu vest. Bio je to šok. Moraćemo da razgovaramo sa selektorom, nadam se da će da bude smireniji. Ovo je bila teška nedelja za nas", rekao je Otamendi, a Romero je dodao: "Sigurni smo da će Skaloni nastaviti da radi i nadamo se tome. Hajde da vidimo i damo mu vremena da razmisli, probaćemo da ga ubedimo."

Skaloni je za sada na 66 utakmica doneo Argentini 48 pobeda, 12 remija i šest poraza, a deluje da i u eri kada Lionel Mesi više nije toliko bitan on vodi tim na pravi način. Da li će ostati na čelu tima? Ostaje da se vidi. 

BONUS VIDEO: