Što to?

OSTAJE SAVO MILOŠEVIĆ, VRHUNSKI TRENER NE BI PRISTAO! Čudna izjava iz BiH: Hoće, a ne mogu boljeg?!

Autor Dušan Ninković

U pokušaju da pokaže poverenje Miloševiću, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH pomenuo da bi želeli vrhunskog stručnjaka na klupi.

Izvor: MN Press

Samo nekoliko meseci nakon što je preuzeo funkciju, priča se da bi Savo Milošević mogao da bude bivši selektor Bosne i Hercegovine. Ipak, od toga neće biti ništa, pošto nekadašnji napadač i trener Partizana ima poverenje vladajuće strukture u savezu i pred baraž mečeve koji su na programu u martu. 

To je u izjavi za medije u BiH potvrdio Faud Čolpa, koji je demantovao glasine o otkazu za Miloševića, a zatim dao i zanimljivo viđenje situacije o tome kako vrhunski treneri sigurno ne bi pristali na uslove koje oni mogu da im ponude!

"Sa selektorom Miloševićem je dogovoren posao u trenutku kad su kvalifikacije već bile izgubljene, došao je na izgubljeno, preostale utakmice poslužile su kao priprema za baraž u martu. Samim tim, nije bilo niti ima razloga da se bilo šta menja i remeti posle završetka kvalifikacija. Milošević će ostati selektor, dogovor je da uigra i pripremi ekipu za mart. Nadam se da ćemo tada biti u najboljem mogućem sastavu“, istakao je za raport.ba Faud Čolpa, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Nakon što Savo Milošević nije uspeo istog trenutka da donese promene reprezentaciji Bosne i Hercegovine, već je zabeležio pobedu i tri poraza, počele su spekulacije o promeni na klupi. trijumf protiv Lihtenštajna i neuspesi na mečevima sa Portugalom, Luksemburgom i slovačkom poslužili su dežurnim kritičarima...

Već se licitiralo i imenima u Bosni i Hercegovini - u prvom planu našao se Nenad bjelica, koji trenutno nema angažman. Hrvatski trener, koji je donedavno vodio Trabzon, svojevremeno je radio kao šef struke u zagrebačkom Dinamu i Osijeku, a posao na klupi BiH bio bi mu prvi selektorski. Ipak, Čolpa to demantuje izjavama i veruje u Miloševićev rad!

"Loše smo ušli u kvalifikacije, a kad krene loše neminovno je da se prave u brzini greške. Tako bih tumačio i selektorske promene, uz limitirajući faktor novca. Ono što možemo da ponudimo potencijalnom selektoru je daleko manje od onog što bi vrhunski treneri prihvatili. Ipak, ja sam optimista. Verujem da se za baraž može napraviti dobra ekipa. Uz pet ili šest igrača koji su nam nedostajali u završnici kvalifikacija i nekoliko novih momaaka, koji su pokazali da se na njih može računati, možemo da sastavimo kvalitetan tim“, dodao je Čolpa.

BONUS VIDEO