HM...

UEFA ZATVORILA "SVINJAC" U PRIŠTINI! A onda ŠOK odluka - izvolite, igrajte u ALBANIJI! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

UEFA je donela odluku da zatvori stadion "Fadilj Vokri", pa je preselila Balkani u Tiranu.

Izvor: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Skoro dve nedelje pošto je izraelski fudbaler Eron Zahavi kritikovao UEFA zbog odluke da uopšte dozvoli da se meč kvalifikacija za EURO2024 između tzv. Kosova i Izraela odigra na stadionu "Fadilj Vokri", stigla je odluka da se stadion zatvara. Razlog je očajno stanje fudbalskog igrališta, koje je Zahavi čak nazvao "svinjcem", tako da je to napravilo ozbiljan problem Balkaniju, aktuelnom prvaku "Kosova".

Oni su u četvrtak imali zakazanu utakmicu Konferencijske lige protiv Viktorije Plzenj, međutim zbog očajnog stanja terena - meč će morati da se "izmesti" na drugu lokaciju. Prema informacijama koje stižu iz Prištine i koje su potvrđene na zvaničnom sajtu takmičenja, UEFA je dozvolila da se meč igra u Albaniji!?

U pitanju je stadion u Tirani, poznat pod nazivom "Air Albania", na kome se inače igralo finale prošlogodišnje Konferencijske lige i na kome inače igra fudbalska reprezentacija Albanije. Balkani je posle zabrane UEFA brzopotezno prijavio "Air Albaniju" kao stadion na kome će igrati domaće mečeve, a to je prihvaćeno bez pogovora iako se radi o drugoj državi, na šta obično ne gledaju tako blagonaklono u Nionu. Ovo je taj skupoceni stadion:

Balkani inače trenutno deli drugo mesto u grupi "C" sa Astanom, oba tima imaju po četiri boda, dok je prvoplasirana Viktorija sa 12. Na poslednjem mestu u grupi je Dinamo iz Zagreba sa samo jednim osvojenim bodom.

BONUS VIDEO: