Fudbal

BJELICA BI TREBALO DA IH SPASAVA!? Nemac ne veruje u njega - TEŠKO!

Autor Mladen Šolak

Bivši trener Partizana veoma skeptičan u vezi sa imenovanjem Nenada Bjelice za trenera Union Berlina.

Izvor: Goran Stanzl / Pixel Media / Profimedia

Hrvatski trener Nenad Bjelica dobio je nedavno otkaz u turskom Trabzonu, prethodno je imao i neslavnu epizodu u Osijeku, ali je ipak na dobrom glasu i dalje, pa mu je šansu pružio učesnik Lige šampiona iz Nemačke, Union Berlin.

Bivši reprezentativac Hrvatske i trener Austrije Beč, Specije, Dinamo Zagreba preuzeo je ekipu koja je trenutno na pretposlednjem mestu i ima onih koji sumnjaju u to da je rukovodstvo donelo pravu odluku. Među njima je legendarni Lotar Mateus, ikona nemačkog fudbala i bivši trener Partizana.

"Neko ko nikad nije vodio tim u Bundesligi trebalo bi da spasava Union Berlin. To je težak i delikatan zadatak", rekao je Mateus za TV stanicu "Skaj". Bjelica će debitovati u novom timu u sredu, u utakmici Lige šampiona protiv Brage u Portugalu, a potom ga očekuje najteže gostovanje - Bajernu u Minhenu.

Union Berlin nije pobedio još od 26. avgusta, a hrvatski stručnjak, koji je u hrvatskim medijima bio proglašavan "najboljim trenerom u regiji" u ponedeljak je prvi put vodio tim na treningu.

 (M.Š/MONDO)