Fudbal

KRISTIJANO RONALDO ŠOKIRAO CEO SVET: Usred meča pogledao sudiju i podigao ruku - ovo mnogi ne bi priznali! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Kristijano Ronaldo napravio je fer-plej potez kakav se ne viđa često.

Izvor: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Kristijano Ronaldo iznudio je penal u 2. minutu utakmice azijske Lige šampiona, Al Nasr - Persepolis, ali je potom pokazao sudiji da nije bio faul. Portugalac se odmah okrenuo ka arbitru i prstom mu pokazao da nije bio penal i da ne pokazuje na belu tačku.

Kineski sudija Ma Ning, naravno, saslušao Portugalca, a potom otišao do video-ekrana da se uz pomoć VAR tehnologije uveri šta je bilo. I ostao je pri Kristijanovom stavu, pa je pokazao da se igra dalje-. Ronaldov primer sigurno će ostati najjači utisak sa utakmice. Jedan od najboljih fudbalera u istoriji pokazao je šta znači fer-plej i sportski duh. Pogledajte tu situaciju:

U meču u kojem je Ronaldo pokazao redak primer fer-pleja, njegov tim je zaigrao nakon što je u prethodna četiri meča ostvario maksimalan učinak od 12 bodova, dok je Persepolis drugi, sa sedam poena. Ronaldo je u Ligi šampiona dao tri gola i zaostaje i za našim Aleksandrom Mitrovićem, koji je postigao pet za Al-Hilal, a i za svojim saigrečem, Brazilcem Taliskom, koji je u dresu Al Nasra dao šest golova i trenutno je prvi strelac ovog međunarodnog takmičenja.

BONUS VIDEO: