Fudbal

ZVEZDO, VREME JE ZA POBEDU U LIGI ŠAMPIONA! Meč sezone u Švajcarskoj - gde je prenos i koga će Bahar izabrati?

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda gostuje Jang Bojsu u meču koji odlučuje sve o proleću u Evropi.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda igra najvažniji meč u dosadašnjem delu sezone. U Ligi šampiona gostuje Jang Bojsu u Švajcarskoj i traži pobedu za prolaz u Ligu Evrope i proleće u tom evropskom takmičenju. U teoriji bi i remi mogao da bude dovoljan, ali bi se onda gledala gol-razlika u poslednjem kolu i to nije nešto što bi odgovaralo srpskom timu.

Znaju to dobro i u crveno-belom taboru i tri boda su glavni cilj. "Svi znaju da nas očekuje važan meč za obe ekipe, borimo se u direktnom duelu za treće msesto. Moramo da budemo fokusirani i agresivni kako bi došli do željenog rezultata. Analizirali smo rivala, radi se o dobrom timu, posebn ona domaćem terenu. Moramo da budemo na nivou", rekao je Barak Bahar uoči meča.

Vremena za čekanje i kalkulacije više nema. Direktan duel u Bernu odlučiće o tome ko će imati čemu da se nada u Evropi, a ko će morati da se okrene domaćem takmičenju. Euforija kod navijača vlada, uprkos svim problemima pod vođstvom Bahara i poteškoćama u igri, nadaju se navijači da će ovaj ispit položiti sa desetkom.

KAD I GDE SE IGRA?

Izvor: MN Press

Meč se igra večeras od 21 čas na stadionu "Vankdorf" u Bernu. Okršaj srpskog i švajcarskog tima sa istim ciljem - pobeda i tri boda.

GDE JE PRENOS?

Izvor: MN Press

Prenos utakmice je na Areni sport Premium 1, kao i na RTS 1. Kao i obično tekstualni prenos utakmice i svih dešavanja iz Berna možete da pratite na MONDU.

KO SUDI?

Izvor: MN Press

Meč u Švajcarskoj sudiće Holanđani. Glavni arbitar je Dani Makeli (Holandija). Pomagaće mu njegovi sunarodnici Hesel Stegstra i Jan de Fraj, četvrti sudija je Mark Nagtegal. U VAR sobi je takođe Holanđanin Klej Ruperti, a njemu će pomagati Slovenac Nejc Kajtazović (AVAR).

SASTAV ZVEZDE

Izvor: MN Press

Od kada je Barak Bahar preuzeo Crvenu zvezdu teško je pogoditi sastav ekipe, pošto Izraelac pravi dosta promena.

Ovako bi trebalo da izgleda startna postava za duel sa Jang Bojsom: Glazer - Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić - Stamenić, Kanga, Hvang - Bukari, Ivanić - Endiaj.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: