SPORT TEMA

CENE DA SE ZALEDIŠ! Evo šta smo pronašli na stadionu Jang Bojsa - običan šal 3.650 dinara! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Evo šta smo pronašli na stadionu Jang Bojsa pred meč sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona. Od reportera MONDA iz Berna, Dušana Ninkovića.

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Stadion na kojem će Jang bojs i Crvena zvezda u utorak uveče odigrati ključni meč za evropsko proleće okružen je poslovnim prostorom i tržnim centrom sa nekoliko prodavnica koje su dobro poznate i kupoholičarima u Srbiji. Kada je već tako, iskoristili smo priliku da prošetamo i oko stadiona, gde smo naišli na nekoliko zanimljivih detalja.

Pre svega, klupska prodavnica je jedan od najmanjih lokala u okviru stadiona, ima samo nekoliko kvadrata i Švajcarci su se trudili da mali prostor što bolje iskoriste. Videćete na fotografijama kako to izgleda, pošto su artikli izloženi skoro do krova. I cene su takve - skoro do krova. Dres žuto-crnih u kakvom igraju Ligu šampiona košta simboličnih 120 franaka, što je za nekoliko hiljada dinara skuplje nego dres u Zvezdinoj prodavnici u Beogradu.

Slična je situacija i sa ostalim artiklima, poput privezaka, zastavica, dukseva, jastuka i lopti, a posebno je zanimljivo kako su Švajcarci procenili šal za večerašnji meč. Iako nije prilagođen zimskim uslovima već je veoma lagan, šal na kojem su grbovi srpskog i švajcarskog šampiona košta čak 30 franaka, što je oko 3.650 dinara! U poređenju cene i kvaliteta, verovatno je to najskuplji predmet u prodavnici.

Samo nekoliko koraka dalje, u okviru tržnog centra, nalazi se specijalizovana prodavnica sportske opreme koja je izuzetno dobro snabdevena. Kopačke, lopte, sva moguća vrsta opreme, ali i fudbalski dresovi slavnih evropskih klubova izloženi su javnosti. Što se fudbalskih dresova tiče, teško je očekivati da ih neko kupuje na ovakvom mestu, čak i kada bi se radilo o opremi nacionalnog tima koju "reklamira" Granit Džaka. Dečiji dresovi najvećih evropskih ekipa koštaju 90 franaka, dok je dres za odrasle između 110 i 120. U ponudi su Real, Barselona, PSŽ, Juventus, Roma, Liverpul, Arsenal, Mančester junajted...

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO:

(MONDO - Dušan Ninković)